Acasa la (ciocolata) Heidi

Vrei sa pictezi un tavan?

14/05/2013 Comments (5) Blog

Multumesc, Nicu Alifantis!

M-am tot gandit ce sa va urez si e prima oara cand nu imi gasesc cuvintele. Stiu ca pare greu de crezut ca Make nu stie ce sa spuna, dar mi-e frica sa nu fiu desuet sau, mai rau, siropos. Dar ar fi fost culmea ca tocmai eu sa nu ma alatur grupului celor care azi, 14 mai va ureaza de bine.

Nicu AlifantisAs fi putut sa va multumesc pentru tot ce ati facut pentru muzica romaneasca in cei 40 de ani de activitate. Pe scurt, cantati de mai multi ani decat am trait eu si nici eu nu sunt genul care sa ma plictisesc prin viata asta. Cand ma gandesc cate piese s-au “lipit” de sufletul publicului, ma intreb de unde ati gasit atata inspiratie. Sau ce reactie chimica au produs Aproape liniste pentru Aura Urziceanu si Ploaie in luna lui Marte pentru Paula Selling.

Si daca nu ati fi existat in muzica folk, cultura v-ar fi indatorata pentru cele peste 100 de piese de teatru pentru care ati compus coloane sonore. De la Toca la Malaele, de la Shakespeare la Camil Petrescu, v-ati legat indestructibil existenta de teatrul romanesc. Ba chiar, trebuie sa va parasc, ati absolvit si UNATC-ul (sic!), in caz ca nu erati suficient de apropiat fenomenului teatral.

V-as putea lauda pentru permanenta “revolta” cu propria muzica, ce a dus la aparitia ZAN, a Semineu Band si, in anul de gratie 2013, la Mozaic Band,  o cinstita adunare alaturi de care ati realizat albumul Mozaic, album pe care am avut deja placerea sa il ascult si de care am ramas mut. De uimire si incantare, evident. Nu pot sa spun cat de tare astept concertul de pe 21 mai pentru a vedea regalul muzical pe care il pregatiti.

Ca artist, nu pot sa nu recunosc ca va urmaresc si incerc sa “fur” meserie. In special in ceea ce priveste profesionalismul de care dati dovada pe scena si in afara ei, incapatanarea de a lucra cu cei mai buni din fiecare bransa (instrumentisti, oameni de studio, tehnici de scena, graficieni etc.), perfectionismul cronicizat (care a produs o buna parte din parul alb al lui Victor Panfilov), gandirea out-of-the-box (vezi cantatul in holul teatrului Excelsior sau cantecul “multumirilor”).

Nu mai putin elogios as fi fata de artistul Nicu Alifantis cand vine vorba de recunoasterea muncii pe care eu si colegele mele de la ForeverFolk am depus-o si o depunem (inca) pentru muzica sufletului nostru. Daca macar jumatate din artistii care se declara apartenenti la aceasta breasla ar fi avut aceeasi deschidere fata de noi, genul ar fi fost mult mai vizibil, iar noi nu ne-am fi intrebat periodic daca merita sa continuam.

Dar daca vorbim de lucruri de care sunt cu adevarat mandru, acestea sunt doua. Primul ca am avut onoarea sa cant pe aceeasi scena cu dumneavoastra (la Alba, si in 2011, si in 2012). Al doilea este ca imi permit ca, din cand in cand, sa va sun si sa stam la povesti, sa ne “sfatuim”, sa barfim (am recunoscut, ce sa fac!! dar ramane intre noi), sa ne hahaim sau sa punem tara la cale. Iar pentru asta voi spune doar Multumesc, Nicu Alifantis!

P.S. Pentru ca am vorbit de concertele de lansare: biletele pentru cele două concerte pot fi achiziționate de la Opera Națională din București și online de pewww.eventim.rowww.bilete.ro și www.myticket.ro Sunt trei categorii de bilete, în funcție de poziția în sală: 100 lei, 75 lei și 50 de lei. Va garanteaza Make ca asta e un spectacol pe care nu vreti sa il ratati.

5 Responses to Multumesc, Nicu Alifantis!

  1. […] urmă cu câteva luni același Marius Matache m-a sunat și mi-a spus: ”Domnul Nicu Alifantis lucrează la un album nou și ar vrea să își […]

  2. Zamfir says:

    Mă bucur că dragostea de muzica lui Alifantis ne apropie. Succes la concurs!

  3. […] Campanie-Surpriză BlogalInitiative: Cristina, Cabral, Cristi,  Oltea, Cristina, Auraș,Claudia, Ruxa, Dan Byron, Gabriel,  Chinezu, Nicu, Make, Cristian, Alina,Alexandra, Dragoș, Răzvan, Cătălin, Daniela, Silviu, Ciprian, Valentin, Ioan,Istvan, Alexandra, Andreea, Camelia, Robert, Sabina, Ionela, Răzvan, Adrian,Oana, Georgiana, Raluca, Marius, Silvia, Vali, Zolty, Hristo, Andreea, Zamfir,Ștefan, Giulia, Gabriel, Elena, Robert, Vecinadeblog, Sorinel, Mircea, Olimpia,Alexandra, Mădălin, Iuliu, Dragoș, Mihaela, Elly, Ioana, Mihaela, Crina, Oana,Despresufletulmeu, Gabriela, Oana, Carmen, Andreea, Daniel, Dana, Alina.(Listă “Vinovat”, preluată de la Vlad) […]

  4. […] Locul 8: Un Cd Mozaic – Nicu Alifantis cu autograf + 10 de puncte Blogal – Matache Marius, care a participat cu această postare. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *