Fălticeni, mon amour

Plouă

21/07/2014 Comments (9) Noutati

Mulțumiri cu #livrarespecială

Totul a pornit de la o discuție, mai în glumă, mai în serios cu Marian, urmare a unui status al lui pe facebook. Să fac o super-ofertă la discurile mele, un Black Friday. Începând să calculez ce ar presupune, mi-am adus aminte că orice vânzare online implică și livrare. Doar că aici am realizat că știu niște oameni dispuși să marșeze la ideile mele trăznite și să ducem proiectul mai departe, oferta să fie și mai interesantă. Pentru că nu era un simplu curier cel care urma să livreze discurile vândute în această săptămână.

Poate unii vor întreba “De ce?”. Și să nu vă imaginați că pentru banii câștigați în săptămâna cu pricina, că nici nu au fost și nici nu mă așteptam la niște vânzări uriașe. Dar oamenii care plătesc bilete la concerte și care cumpără discuri sunt cea mai importantă parte a ecuației numite showbiz.  Ei sunt cei care sprijină efectiv acea parte din artiști care încă mai continuă să producă muzică originală, nu remixuri, care încă mai mizează pe mesaj și muzicalitate, nu doar pe beat și șabloane. La fel, oamenii care încă mai difuzează muzică necomercială (sună urât și nici nu e adevărat, muzica folk poate fi la fel de comercială ca orice alt gen, dacă ar fi difuzată pe mai multe posturi). Pentru ei, eu, Marius Matache, un artist mai mare sau mai mic, am vrut să fac un gest simbolic și să le mulțumesc pentru susținere într-un mod neconformist.

Livrare Speciala - Dragos Asaftei - #livrarespecialăAșa că, iată-mă, joi, 17 iulie, îmbrăcat în cămașă personalizată cu TNT și șapcă asemenea, alăturându-mă lui Vlad în mașina ce avea să pună în practică o nouă #livrarespecială. Și aici vor începe momentele speciale. După 30 de minute, am aflat că Vlad a făcut polo de performanță și a fost coleg la juniori cu Andrei Iosep. Știți sper ce înseamnă poloul pentru mine și mai ales Andrei! Nu vă spun ce uimit a fost Andrei (aflat la Budapesta, la Campionatul European) când i-am spus, pe facebook, în timp real, ce cunoștință comună avem, el pierzând contactul cu Vlad în urmă cu mulți ani. De altfel, Vlad a fost nu doar șoferul meu, ci partenerul de #livrarespecială, făcând poze, ambalând discurile sau sunând destinatarii, iar pentru asta îi mulțumesc din suflet.

Le multumesc Adelei și lui Dragoș că au intrat în jocul meu. Adela e unul din cei mai vechi și mai înfocați fani ai mei (ne cunoaștem de vreo 7 ani). Fotografia (de fapt colajul) e realizată de Dragoș, un fotograf extrem de talentat deși este indecent de tânăr, și a avut mare succes pe facebook, strângând circa 200 de like-uri. Discuri au ajuns joi și la Radio România Cultural, la dl. Ștefan Naftanailă, unul din oamenii ce mi-au marcat educația muzicală prin emisiunea “Mai mult de 200 de minute live” pe care o realiza cândva la Radio 3/România Tineret. Și tot joi am dus contractul semnat la BestMusic, astfel că muzica mea va fi în curând disponibilă pe foarte multe platforme online de profil (Zonga, Deezer, iTunes etc.). Despre acestea într-un articol viitor.

Final LivrareUltima livrare a fost chiar la sediul TNT România. Unde mă aștepta o nouă surpriză. Pe Corina nu o mai văzusem de mai bine de 10 ani, am fost colegi de grupă în facultate, iar acum am descoperit că lucrează aici (mă bucur tare de revedere, colega!). Și am înteles-o pe Ana când spunea că au talent la strâns oameni speciali! Mulțumiri Monicăi, Anei, Cameliei și lui Bogdan pentru deschiderea arătată, știu că într-o companie așa de mare e nevoie de un mare curaj pentru a te juca în astfel de moduri. Și vă anunț că deja lucrez la următoarea #livrarespecială (haha!). Sure we can! Iar voi să știți că sunt mereu în priză pentru a vă surprinde, sper eu în moduri cât mai plăcute, la concerte, prin apariții radio sau TV, cu piese noi, cu invitați sau cu…livrări surpriză!

Și să știți că mai am o surpriză pentru voi, cititorii și fanii mei. Pun la bătaie 5 machete de dubițe personalizate TNT pentru cele mai interesante propuneri de livrări speciale pe care să le pregătim în viitor. Nu știu, livrări la Polul Nord, la organizatorii vreunui festival din străinătate, dovediți că sunteți creativi, iar noi vă răsplătim.

9 Responses to Mulțumiri cu #livrarespecială

 1. Petre says:

  Un suflet tanar e mereu surprinzator 🙂
  Felicitari Make !

 2. Make says:

  Multumesc, Petre, ne jucam si noi, artistii, sa nu ne uite lumea :))

 3. Auras says:

  Ai putea sa faci o livrare speciala in Ferentari, ca sa mergi la sigur. Asa scapi si de CD-uri, si de machete …

  Si acum serios. ai putea sa faci un tur/turneu prin tara, iar orasele sa fie alese de fani/fani/admiratoare/gruppies/makisti infocati 😛

 4. Make says:

  @Auras sa stii ca nu zici rau – un turneu de autografe, direct din masina, poza cu artistul ambalat pe un europalet :))

 5. cismaru says:

  sa livreze nisip cu scoici de la mare oamenilor blocati in birouri 😀

 6. Make says:

  @Cismaru cat de sadic suna asta – si nici nu stii cat de usor de pus in practica e :))

 7. Make, când o să-ți faci tu casă pe malul lacului, mi-ar placea să-ți livreze asta 🙂

  http://dancarageact62.files.wordpress.com/2013/11/chitara-ponton.jpg

  În rest, păcat că cei de TNT nu oferă și machete cu TIR-urile lor. Participam și eu la concurs… 🙂

 8. Make says:

  @Sorin machete cu TIR-uri au fost la un moment dat, vedem ce si cum, poate mai gasim una si pt tine :))

 9. Make, stai liniștit. Chiar n-am zis-o cu niciun gând. Voiam foarte mult să-ți arăt pontonul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *