Doamne si folk

albumul Ionut Tecuceanu

Mâini întinse pentru albumul lui Ionuț (P)

19/05/2015 Comments (1) Blog

Muzicando

Muzicando

Suntem un popor inventiv, chiar dacă nu întotdeauna în direcția corectă (vezi fraude cibernetice sau alba-neagra la Londra). Dar atunci când se întâmplă, e păcat să nu vorbim despre ele.

De ceva vreme există Muzicando, un joc de cărți inventat de doi români din Sighetu Marmației, în care clasicele caro, treflă, cupă și pică sunt înlocuite de instrumente de suflat, instrumente cu coarde, instrumente de percuție și semne grafice muzicale. Sunt 56 de cărţi de joc repartizate pe şapte serii de culori (culorile curcubeului) cu câte şapte valori diferite – note muzicale. Fiecare culoare are o a opta valoare un semn grafic muzical (diez, bemol, becar sau pauză).

Jocul are două etape – licitația și etalarea. În urma licitaţiei se stabileşte tipul de etalare şi nivelul acesteia. Oamenii au fost harnici și au inventat și mai multe stiluri de etalare (Sarabanda (S), Glissando (G), Parada (P), Muzicando (M)), iar nivelurile sunt notate de la 1 la 4.

Trebuie să știți că există deja competiții de Muzicando (e drept, din câte am văzut, doar în orașul de origine al jocului). N-o să vă dau prea multe detalii, există un blog pe care sunt descrise toate regulile jocului (detalii aici), ci doar o să vă urez spor la joacă!

One Response to Muzicando

  1. Muzicando says:

    Multumim si bine ati venit printre prietenii Muzicando!
    Cateva detalii cu care sa completam prezentarea dvs.: sistemul nostru de jocuri l-am editat in 5 mai 2013, deci avem doar doi ani, suntem invitati in Iasi, Oradea si Bucuresti pentru prezentari dar inca nu putem sa raspundem tuturor; incet, am format o echipa de jucatori la Baia Mare care deja participa la turneele noastre.
    Duminica, 24 mai, se va desfasura al 10-lea turneu, intitulat Master Muzicando.
    Anul trecut in august am organizat Master Muzicando International, cu participarea unei echipe italiene 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *