nedumeriri decalog

15 lecții de folk-clor

Mai Tecuci

Mai 2019 și concertele sale

06/05/2019 Comments (0) Noutati

Nedumeriri folkistice

Azi sunt pus pe comentat despre folk (vezi postarea de pe profilul meu de facebook), ba chiar am postat pe ForeverFolk despre Folk Minor Fest 2019 de la Tecuci, unde voi fi în juriu, a doua zi după concertul din turneul meu aniversar Marius Matache – 15 ani. Asta și pentru că am câteva nedumeriri folkistice, ca să zic așa, două aspecte dincolo de puterea mea de înțelegere, ca om care de 15 ani cântă și de aproape 11 promovează cât poate de mult folkul și pe cei care îl practică.

Am postat acum două săptămâni un episod din seria pAși de folk și din cei 4 artiști incluși în episod, unul singur a dat share articolului – ce să înțeleg, că aveți atât de multe canale de comunicare cu publicul vostru încât o postare pe un site de folk nu e importantă? Știu că ForeverFolk nu e EuropaFM, dar pe nișa asta mică și amărâtă a noastră, suntem destul de relevanți (haha, știți foarte bine că suntem cei mai buni, sper!). Iar acel share vă ajută și pe voi și e minima răsplată a eforturilor noastre de a vă promova. Cum, nu ne urmăriți? Ce să zic, ghinion…

În săptămâna dinainte de Paște, trei artiști tineri, foarte dragi mie, au facut un concert împreună la Cluj – o inițiativă lăudabilă, pe care o recomand tuturor tinerilor artiști la început de drum; nedumerirea mea este că nici unul din ei nu a scris undeva cum a fost – băi, a fost bună ideea de concert în trei, nu a fost bună, de ce da, de ce nu? Un astfel de proiect, chiar și micro, poate fi o ocazie ideală de cross-promotion, de a vă lăuda colegii de scenă către fanii voștri și viceversa. Dacă sunteți din trei orașe diferite, puteți repeta experiența în fiecare din orașul celuilalt și așa ajungeți deja la un număr mai mare de oameni care ajung să vă cunoască.

Decalog pentru nedumeriri folkistice

Un tânăr coleg mă întreba cum să aleagă o casă de discuri, dacă sunt anumite condiții, dacă acceptă muzica lor și tot așa. Realitatea este că nu există o chestie standard, cel mai bine e să sondezi mai multe variante, să întrebi în stânga și în dreapta și să alegi ce se pliază pe ce vrei tu. Sunt șanse foarte mari ca așteptările tale să fie superioare ofertei, atunci fie îți reduci pretențiile, fie mergi pe cont propriu. Dar înainte de a începe să discuți cu casele de discuri, s-ar putea să fie util să citești cele 10 articole scrise de subsemnatul ca urmare a diferitelor experiențe avute în scoaterea albumelor personale. Cu o singură excepție, articolele sunt chiar pe site-ul de față, deci ușor de găsit căutând titlul în bara de search din dreapta.

  1. Cum să scoți un album
  2. Crowdfunding
  3. 15 lecții de folk-clor
  4. Independența e grea
  5. Invitații la concerte
  6. Unde dispar fanii
  7. Folk la nuntă
  8. Ce chitară să îmi cumpăr
  9. Matematica unui album
  10. Folkist tânăr, vreau să cânt (pe ForeverFolk)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *