Devenim tot mai priceputi la tehnologie?

Am sau nu dreptate sa ma tem de smartphone-uri?

09/01/2012 Comments (2) Blog

Nimeni nu e artist in orasul lui…

Slobozia nu e un oras mare. Avea 65.000 de locuitori in 2002, in 2012 cred ca a scazut sub 50.0000. Si, ca orice oras mic, viata cultural-artistica a orasului nu e una foarte bogata. Cele mai importante evenimente culturale sunt, probabil, Festivalul de Lied “Ionel Perlea” (sigur s-a tinut intre 1992 si 2006, dupa nu mai stiu) si Festivalul International de Folclor “Floare de pe Baragan” (1994-2012). Plus, ca in orice oras, evenimentele traditionl romanesti: Zilele Sloboziei, Festivalul Berii si alte evenimente punctuale (Eminesciana, spectacole de Craciun etc.).

Dupa 1990, sunt cativa muzicieni cu origini in Slobozia (sau asimilati orasului) care au ajuns cat de cat cunoscuti la nivel national: Nicolae Rotaru, Ion Albesteanu (muzica populara), Verdikt (baietii care cantau Vine politia), Fragil (trupa rock, aparitii in emisiunea lui Petre Magdin “Intalnirea de la miezul noptii”), Andrei Neamtu (chitarist trupa Marfar), Gabi Nistorescu (nascut in Petrosani, dar crescut in Slobozia, trupa PasagerPuiu Cretu si subsemnatul, ambii folkisti. Nu prea multi as putea spune.

Cu toate acestea, in 2011 eu personal nu am cantat niciodata la Slobozia. Am cantat de 3 ori la Humor, de cate 2 ori la Suceava, Alba, Medias, Ploiesti, Iasi, am cantat la Sighisoara, la Piatra Neamt, la Cluj-Napoca, la Vama Veche, la Costinesti, la Siret. A fost un an chiar bogat in materie de cantari. Doar “la mama acasa” nu m-a invitat nimeni sa cant.

Nu stiu daca a fi nascut intr-un oras e un argument pentru a fi invitat, macar din cand in cand, sa canti la evenimentele culturale ale orasului. Proverbul spune “Nimeni nu e profet in tara lui”. In cazul de fata, as spune ca nimeni nu e artist in orasul lui…nu-i bai, poate anul asta ma cheama cineva. Daca nu anul asta, poate anul viitor. Sau la anu’ si la multi ani!

 

 

2 Responses to Nimeni nu e artist in orasul lui…

  1. Mircea says:

    Mache, cred ca asa e mai peste tot…cel putin la evenimentele organizate de primarie, autoritati … daca nu-ti organizezi tu, nu te cheama nimeni. daca asteptam sa ma cheme cineva, nici eu nu cantam pana acu in Tulcea. Ideea e ca tre sa provoci tu cantarile! sa te zbati, sa cauti locuri de cantat, altfel, mai ales ca noi cantam folk … nu ne suie nimeni pe nicio scena de zilele municipiului. Asta pot sa ti o garantez!

  2. Make says:

    @Mircea – nu sufar dupa cantat, slava Domnului ca nu m-am plictisit in 2011. Daca orasul considera ca mai bine il cheama pe Matteo si pe Puya, le doresc tot binele din lume. Doar ca daca alte orase considera ca sunt suficient de bun sa fiu invitat, iar orasul natal nu, undeva e o problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *