cultura

Să vindem cultura

Poveștile Alchimiei

Poveștile Alchimiei

23/11/2015 Comments (0) Noutati

Noutăți despre Alchimie

Mai sunt câteva zile și dăm startul celor trei zile de Alchimie a toamnei,  la Botoșani, Gura Humorului și Ciocănești. Și m-am gândit să revin cu o serie de noutăți Despre spectacolul la Botoșani vă pot spune doar că este sold-out. Sala Muzeului Județean Botoșani nefiind foarte mare, iar Ștefania foarte harnică, biletele s-au terminat înainte de spectacol. Așa că, dacă nu v-ați luat deja bilet, vedeți dacă nu are cineva vreun bilet în plus. Nu de alta, dar nu ajungem foarte des la Botoșani, iar o Alchimie nu e pusă în practică în fiecare zi. Pentru simplul fapt că suntem 3 oameni din 3 orașe, de la distanțe apreciabile, cu program haotic (mai ales eu), e nevoie de un spațiu adecvat (nu prea merge în club). Iată cum a fost spectacolul din Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași.

Botosani, 27 noiembrie, Muzeul Judetean Botosani; Gura Humorului - 28 noiembrie, Casa de Cultura Municipala; Ciocanesti - 29 noiembrie, Casa de Cultura

AlchimieAvem copii talentați alături de noi la fiecare spectacol. La Botoșani vor fi Paul Tihan, Vlad Calimandriuc și Sebastian Ionel, la Gura Humorului vor fi Mateiana Anechiforesei, Paul Tihan și Sebastian Ionel. Încercăm ca la fiecare spectacol al nostru, unde e posibil, să îi luăm cu noi, să cânte 1, 2, 3 piese. Sper să le prindă bine, sper ca oamenii să îi descopere și să îi aprecieze, să li se ofere tot mai multe șanse. Dacă ar exista o rețetă clară a succesului, aș fi aplicat-o pentru mine. Așa, facem tot ce credem noi că le-ar prinde bine, dar premiile din festivaluri ne dau speranțe că ei vor crește altfel.

Spectacolul de la Gura Humorului are și o parte caritabilă, să îi spunem. Sorin își lansează cartea Umor deeprimat, iar o parte din banii obținuți vor fi donați către un coleg de breaslă. Am procedat așa și la prima Alchimie, la Teatrul Excelsior, așa că nu e nici motiv să nu continuăm pe aceeași linie. Mai multe detalii vor fi oferite la fața locului de prietenul nostru Nelu Moldovan, poet și epigramist, pe lângă profesor și primar la Mânăstirea Humor. În plus, pe 28 noiembrie e Ziua Bucovinei, astfel că atât la Humor, cât și la Ciocănești voi avea și câteva cântece patriotice.

Un prieten umorist a avut un accident nefericit în vară, la festivalul de umor de la Gura Humorului. Și pentru că se află într-o serie de recuperări urâte și pentru că banii, ca întotdeauna, sunt puțini, jumătate din banii pe care o să îi câștig din vânzarea cărților îi voi dona omului. Ii doresc să fie cât mai mulți, pentru că știu că are nevoie. Sorin Poclitaru.

Vreau să le mulțumesc și Ștefaniei, și lui Sorin, pentru munca depusă. Nu e ușor să vinzi bilete în zilele noastre, nu pentru că oamenii nu ar cumpăra bilete, ci pentru că oamenii se lasă tot mai greu convinși să vină la spectacole. În plus, iată că ne ținem de cuvânt și punem umărul la reforma spectacolelor de muzică folk.

Urmăriți-mă și pe pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *