youtube

Cat de creativa e utilizarea clipurilor intr-un articol pe...

Wishlist-ul meu

18/01/2012 Comments (5) Blog

Nu scrii despre revolutie, nu esti pe trend

Tinand cont ca prin online “ne spargem capetele unii altora” pentru chestii mai putin importante decat o revolta populara (dati-mi voie sa nu folosesc revolutie, ca nu cred ca este), nu ma mai mir de pasiunea cu care se tot scrie pe bloguri de vreo 3 zile incoace, fie pro sau contra.

Prima categorie este cea neimplicatilor, care declara public ca nu au de ce sa iasa in strada, ca lor le e bine (si nu pentru ca ar fura sau ca ar avea vreun frate parlamentar, ci doar pentru ca muncesc), ceea ce evident este de condamnat din punctul de vedere al taberei protestatarilor. Care, in mod evident, a iesit in strada pentru ca lor nu le e bine (aici motivele sunt mult mai multe, de la guvernul fura la Rosia Montana si de la somaj la Jos Basescu).

Mai exista si o a 3-a categorie, aceea a chibitilor, categorie la care imi recunosc apartenenta, care “stau pe gard si comenteaza”. Ce vreti, neamu’ lu’ Moromete. Tabara protestatarilor are ceva si cu noi, ca vezi Doamne, noi ne batem joc de niste oameni care isi striga drepturile. Tin sa le spun doar ca le respect dreptul democratic la a protesta in strada, atat timp cat nu blocheaza circulatia. Ba chiar eu ii respect pe ei mai mult decat ma respecta ei, nu de alta dar e foarte greu sa lucrezi in birou la universitate, atat timp cat de la 2 la 8 ti se striga la geam “Iesi afara/javra ordinara!” sau “Jos Basescu!”.

Ca sa raman pozitiv, am reusit sa gasesc o parte buna in revolta populara. Aceea ca foarte multi oameni tineri sau mai putini tineri au mers, pe cont propriu, in mijlocul evenimentelor, pentru a face poze, a filma, a scrie de la fata locului. Si asta mi se pare foarte bine. Pentru ca asta se numese implicare, se numeste “hand-on learning” in materie de reportaj/munca de teren (chiar daca invatata “dupa ureche”), se numeste pasiune.

Vlad Ilas, ficior fain de la Humor, are o poza care a fost retransmisa pe toate canalele media, corporatiste sau independente. Vlad Ursulean a facut o excelenta radiografie a zilei de mijloc, din mijlocul evenimentelor, mult mai realista decat ce prezentasera televiziunile. O filmare foarte buna si cea a lui Vlad Petri, dar omul am vazut ca are experienta serioasa din Afganistan, nu se teme de niste bastoane si gaze.

Pentru toti cei 3 si pentru altii ca ei, tot respectul.

Fara prea multe comentarii, mi-au placut articolele lui Dragos Novac sau Vlad Petreanu.

5 Responses to Nu scrii despre revolutie, nu esti pe trend

 1. opinantul din strad? says:

  Make, pentzru cei 3 ridicati de tine deasupra multimii, pasiunea aceea se traduce prin hobby!
  Dar, pentru ceilalti oameni, masa mare de oameni, foamea, lipsurile si toate celelalte neajunsuri nu sunt hobby-uri! Daca ar avea tot ce le necesar pentru a trai, nu a huzuri, poate ar face si un efort sa-si cumpere camere foto sau video pentru a sta pe “bara” si a surprinde momente delicioase din timpul manifestatiilor!!!… Nu crezi???

 2. Cri says:

  Ce de “Vlad”-zi te-au impresionat…ai observat? Bravo Domn Profesor, nu te lasa:)

 3. Mihai says:

  Achesez la ideile Dumneavoastra. Mai ales ca eu am biroul si mai aproape de revolta, si ii aud cum ma cheama afara.
  Off-topic: ar trebui sa plece si galeriile in cantonament in Antalya, sa aduca un suflu nou protestului! (asta cu galeriile e pentru cine mai crede in Zana Maseluta)

 4. Vlad Ila? says:

  Make, a fost o perioad? aglomerat? ?i ciudat? atunci. Abia acum am v?zut articolul t?u 🙂

  Mul?umesc pentru vorbele frumoase ?i pentru sprijinul t?u!

 5. Vlad Ila? says:

  ?i pune naibii UTF-8 în wp-config, c? nu ?tiu ce ai de apar semne de întrebare în locul diacriticelor 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *