Artistii la lucru

Ce mai primesc la redactie

25/07/2013 Comments (0) Blog

O banca simpatica

Da, vorbim de institutiile financiare, nu de vreo banca din parc. Si nu, nu e reclama, ca altfel scria jos “Acest articol face parte din campania…”. Nici macar nu am cont la banca despre care va voi povesti, nici nu stiu daca sunt buni sau rai, daca oamenii au probleme cu ei sau nu. Dar vin si va intreb: credeti ca o banca poate fi simpatica? Poate fi perceputa ca empatica cu clientii sai (asta e mai inside joke, asa, de la SMSBizCamp)? Credeti ca o banca poate contribui la bunastarea comunitatii in care activeaza?

Banca - Zona UmedaTineti minte articolul in care spuneam ca Romania este repetenta la accesarea de proiecte LIFE+? Piraeus Bank SA din Grecia a depus si castigat un proiect LIFE+ Nature avand acronimul LIFE-Stymfalia al carui obiectiv principal este crearea unui sistem de management si finantare pentru un ecosistem de zona umeda extrem de important, dar degradat din Limni Stymfalia (foto sus cu pozitia ariei protejate). Mai trebuie adaugat ca ecosistemul face parte din reteaua europeana de arii protejate Natura 2000 si gazduieste numeroase specii si habitate specifice zonelor umede al caror statut de conservare trebuie imbunatatit.

Credeti ca o banca are atributii sau interese in domeniul conservarii capitalului natural? Cu siguranta nu. Dar sigur are interesul ca zona in care activeaza sa prospere, pentru ca oamenii care traiesc acolo sa capete puterea financiara sa devina clienti ai bancii, indiferent sub ce forma. Astept un proiect depus de o banca romaneasca, ma ofer consultant, am lucrat in vreo 8 proiecte LIFE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *