Timpul le vindeca pe toate

Recomandari de inceput de saptamana

06/02/2012 Comments (1) Blog

O sambata inghetata

Iesise in dupa-amiaza aceea sa dea zapada de pe si din jurul masinii. Ninsese abundent si cum se anuntau geruri puternice, risca sa ramana blocat pana la primavara. Dupa o ora si jumatate, masina era in stare de functionare si deplasare. In tot timpul asta, se uita cum vecinii care intrau in bloc dadeau adevarate recitaluri de echilibristica pe scarile acoperite cu gheata ale blocului.

Terminand de curatat masina si indreptandu-se spre casa, isi aminti ca pe unul din blogurile pe care le avea in Google Reader citise de un apel la implicare civica, la respectarea indatoririlor cetatenesti. Desi obosit si transpirat, rasufla adanc si incepu sa sparga minutios gheata de pe trepte. Oamenii intrau si ieseau din bloc ocolindu-l tacuti sau soptind grabit “buna seara”, ca nu cumva sa il intrerupa. La etajul 1, ascunsa dupa perdea, o pustoaica blonda il privea admirativ cum robotea tacut, sorbind dintr-o ceasca de ceai aburind si zambind complice.

Pret de 45 de minute, continua sa sparga si sa mute sistematic gheata groasa de pe trepte, ca un malaxor ce macina calcarul. Din cand in cand, la geamurile apartamentelor aparea cate un vecin mirat sau indignat de zgomotele care razbateau de afara.

Isi termina treaba, apoi, sprijinit in lopata, privi multumit scarile acum curate si intra zgribulit in bloc.

 

 

One Response to O sambata inghetata

  1. Adela says:

    Cine e dom’le omul asta? Si .. cum si-a permis sa iasa din tipar ? :)) (Felicitari eroului)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *