nedumeriri decalog

10 momente InformART

Ultimele concerte din 2018

04/12/2018 Comments (0) Noutati

Oamenii InformART

Dacă în prima parte am vorbit despre momente, acum vreau să vorbim (pe lung sau scurt, nu știu cât de tare mă voi abera) de oamenii care au făcut din InformART o reușită. Evident, nici aici nu sunt toți, ar trebui să menționăm toți directorii, toți elevii care au participat și tot așa, sigur aș uita pe cineva (probabil o să o fac oricum). Dar sunt câteva personaje ale poveștii InformART care s-au evidențiat și cărora aș vrea să le mulțumesc personal.

Doamna Mihaela Bazarciuc este directorul școlii nr. 95, prima școală în care am mers pentru a le propune participarea în proiectul nostru. Vizita ne-a dat efectiv aripi, știa de Fără Zahăr, știa de Cosmin Vaman și Alexandra Andrei, iar în plus s-a arătat extrem de deschisă față de ideea noastră. Ne-am dus în celelalte școli cu mult mai mult curaj (e drept, au fost și școli în care am fost, am vorbit, am plecat și nu ne-am mai întors), dar începutul a fost de bun augur.

La Kretzulescu ne-a rămas o parte din suflet anul trecut, astfel că nici nu concepeam ca anul acesta să nu mergem din nou. Doamna director Mirela Dinescu nici nu a stat la discuții, a zis DA și haideți să ne apucăm de treabă, vreți lucra cu Aida Toma. Doamna profesor a fost factorul de coagulare al copiilor frumoși cu care am lucrat la Kretzulescu, ne-a venit inima la loc față de ce emoții aveam în ceea ce privește liceele (ne temeam sincer, undeva în octombrie, că nu vom strânge prea mulți tineri artiști).

Când ne-am întâlnit cu profesorul Mihai Oprișa (responsabilul de proiect din CN Matei Basarab), ne-a făcut cunoștință cu Karina. După experiența anului trecut cu reprezentanți ai Consiliului Elevilor, nu aveam mari speranțe, dar avea să fie omul – cheie al unui spectacol excelent reușit la Basarab, cu 14 (!) momente artistice, extrem de diverse, dar un colectiv extrem de unit.  

Cu Florin Zegrea e o plăcere să lucrezi, dincolo de orice contract, e unul din cei mai profesioniști oameni pe care îi cunosc (și l-am cunoscut ca om de radio, ca DJ&MC de evenimente sau ca sunetist). E proactiv, a avut mai multe scule decât i-am cerut noi și asta ne-a ajutat teribil când ne-am trezit cu mai multe instrumente sau cu cine știe ce conectări. E relaxant să îl vezi mereu lângă mixer, că are imediat reacție, și dincolo de muncă se bucură de ce se întâmplă pe scenă.

Oamenii de la ParkLake (Simona, dar și ceilalți) nu ne-au cerut nimic, în schimb ne-au ajutat extraordinar de mult cu cele trei spectacole de seară. La primele două spectacole am avut o scenă mare, de concerte, iar la cel de-al treilea ne-au ajutat cu recuzita – gazon artificial, panou de protecție, scaune pentru public etc. A fost o plăcere să colaborăm, sper să o mai facem și altă dată!

Matei Vasilescu și Ștefan Milutinovici (foto stânga) au fost descoperirea proiectului din punct de vedere muzical. Primul clasa a VIII-a, al doilea clasa a XI-a, amândoi multiinstrumentiști (nici măcar nu știu dacă acest cuvânt există). Compun, sunt extrem de muzicali, sunt foarte spontani și extrem de simpatici pe scenă, vreau să îi văd în festivalurile mari de folk, au ce arăta, au nevoie să se compare cu muzicieni tineri, să vadă tendințe, totul pentru a evolua.

Victor Panfilov și Valentin Panduru sau pe scurt PROFESIONIȘTII. Dacă urmați o carieră muzicală, vă doresc doar oameni ca ei doi.

InformART momenteCopiii – deloc puțini – ce au participat activ în proiect ca artiști. Dacă idioții care ne conduc s-ar uita în stanga și în dreapta, ar vedea cu ușurință ce copii talentați există în tara asta. Și poate nu ar mai plăti sume aberante pentru nimic, ci le-ar oferi ocazia să își manifeste creativitatea. Spectacolul final a fost mult peste ce am reușit anul trecut, copiii au umplut scena cu talentul lor, cu entuziasmul lor, cu bucuria de a cânta, de a fi împreună. Nu pentru premii, ci pentru scenă! Nisa, Teodora, Rebeca, Iulia, Carla, Andrei, Alice, Martha, Laura, ați reușit un spectacol excepțional, felicitări!

Teddy Tudoroiu. Știu, e colegul meu, a fost parte din proiect, dar fără el nu aș fi reușit nici jumătate din ce am pus în practică în aceste luni. Am reușit să nu ne certăm nici măcar o dată (și cu mine asta nu e ușor!), am reușit să optimizăm fiecare pas din proiect și să obținem niște rezultate mult mai bune ca anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *