Veronica

Veronica

Tommy Emmanuel Sultans of swing

Sultans of swing

04/06/2016 Comments (0) Blog

Omar Sosa la București

Omar Sosa a fost o revelație personală când încercam să scriu, acum ceva ani, despre Alba Jazz 2013. De ce? Simplu: cubanez, latin jazz cu influențe afro, pasiune, explozie de energie, nonconformist, experimental (o să găsiți elemente de world music, hip-hop sau muzică electronică lângă muzica afro-cubaneză; în plus, având formație de toboșar, spune că privește pianul ca pe o conga cu clape). Plus argumente mai pragmatice – 7 nominalizări la Grammy (sper să nu fie un di Caprio al muzicii!) și 25 de materiale discografice publicate în aproape 20 de ani de carieră. Maestre, dovedește-le oamenilor că nu vorbesc prostii!

Omar SosaUltimul din albume are însă o poveste aparte, piesa de mai sus face parte din acest album. Intitulat Ilé, un termen care simbolizează patria-mamă, pământul de acasă, este înregistrat alături de o serie de muzicieni din orașul său natal (Camaguey): toboșarul Ernesto Simpson, care a copilărit și a mers la școală alături de Sosa, Leandro Saint Hill (saxofon, flaut, clarinet), dar și basistul de origine mozambicană Childo Tomas, pentru ceea ce poartă numele de Quarteto AfroCubano. 

În această formulă ei vin în premieră la București (cred că e pentru a 3-a oară în România) pe 30 iunie pentru a prezenta publicului materialul discografic menționat. Vă veți bucura pe viu de o serie de stiluri muzicale cubaneze, interpretate în maniere contemporane, o combinație de balade și construcții muzicale de stare, dar și improvizații de pian (acustic sau electric – Sosa cântă și pe Fender Rhodes) sau soprano sax.

Drept concluzie, vă mai propun o piesă de pe acest album. De restul vă puteți convinge la concertul de la Sala Radio din capitală. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim. Concertele din seria Jazz Night Out, cum este și cel de față, iau o pauză până pe 27 octombrie, când revin cu Dhafer Youssef.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *