Sungha Jung cantand Fields of Gold a lui Sting

Cum a fost in primul meu turneu

22/11/2009 Comments (0) Blog

Optimist sau Pesimist

Pe 20 nov am avut “Optimist vs. Pesimist ca tema a emisiunii “Chef de vorbe” (emisiune despre care am vorbit in posturi din categoria “Proiecte”). Ma gandeam atunci ca eu sunt un optimist incurabil, ca am speranta ca proiectele in care lucrez au un viitor si nu sunt niste “subiecte de trecere a timpului”.

Pentru a vedea in ce masura este adevarat, sa trecem in revista “proiectele” mele.

1. Cercetare. Aceasta e principala mea ocupatie, job-ul principal. Care, pe fondul crizei economice care a determinat taiere fondurilor, se desfasoara la un nivel de avarie, bazat pe proiectele europene pe care CCMESI inca le mai are. Asta inseamna insa fara deplasari internationale, fara aparatura noua, consumabile bine chibzuite.

2. Muzica. Activitatea mea de artist (daca ma pot numi asa ceva) are cateva enigme greu de descifrat: cu cat mai multi oameni ma descopera (ma refer aici la public), cu atat mai putin ma simt ca apartinand acestei bresle. Am aparut in noiembrie la 2 emisiuni noi – ambele la TVR2 – Muzica si muzichie, unde multumirile se indreapta catre Dana Ilie si Iulia Ioanitoaia, si Timpul chitarelor, la invitatia lui Dan Cojocaru, caruia ii multumesc pentru invitatia calduroasa intr-o emisiune alaturi de muzicieni valorosi ca Proconsul sau Bandidos. Si totusi, ma cam simt stingher intre artistii consacrati, pentru ca nu pot sa inteleg de ce nu e loc pentru toata lumea in muzica folk, in muzica romaneasca, de ce e nevoie ca unii sa creada ca li se cuvine mai mult decat altora. Eu nu vreau sa iau locul nimanui, vin cu mare drag la concertele “concurentei” pentru ca de la oricine pot invata cate ceva, stiu care mi-e locul si nu ma supar cand cineva nu ma invita in recital la un festival. Dar am invatat ca cel care decide daca un artist are ceva de spus este PUBLICUL. Iar in ultima vreme, nu prea am cantat de unul singur prin cluburi.

3. ForeverFolk. Cand am inceput acest proiect, mi-am imaginat cu totul altfel derularea evenimentelor, rolul meu in proiect si tot asa. La ora actuala insa, proiectul este strivit sub propria greutate. In sensul ca am ajuns la un numar important de cititori (aproape 4000 unici pe luna octombrie), i-am obisnuit cu un standard ridicat al materialelor publicate, al ideilor noi pe care le-am dezvoltat (cea mai noua este ideea Premiilor ForeverFolk 2009), iar acum ei vor ca noi sa ramanem la acest nivel. Dar oricat de mult mi-as dori sa fac mai mult pentru site, nu reusesc de fiecare data.

4. Chef de vorbe. Cand Daniela m-a invitat sa devin co-moderator al emisiunii de radio, desi mi-a placut la nebunie ideea, am avut oarecari dubii, pentru ca sa recunoastem, dictia mea nu e de om de radio (sunt mult mai coerent in scris), sunt mult prea vulcanic si colorat in limbaj (sau nelicentios :P). Dar iata ca am participat deja la 5 emisiuni (Educatie, Tinerii si Mass-Media, Noi nu suntem nostalgiic, Folk, Optimist vs. Pesimist). Si totusi, uneori simt ca nu contribui cu atat cat ar trebui la emisiune, cred ca m-as pierde fara Daniela in studio.

5. Curs de audit. Pentru cei ce nu stiu, tin un curs de Audit de mediu la Masterul de Mediu de la Facultatea de Geografie. Sincer, acum nu m-as mai inhama sa il fac – nu exista fisa disciplinei, nu exista ce trebuie predat, nimic. Noroc ca mi-am cumparat ISO 14001 si dezbatem si la curs si la seminar ce scrie pe acolo. O sa vedem la examen ce-o iesi.

Daca mai sunt alte chestii pe care le fac si de care nu mi-am amintit aici, astept sugestii. Daca am deformat adevarul despre cele 5 aspecte, astept reclamatii. Daca m-am plictisit de ceva, astept metroul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *