aprilie

Aprilie și concertele sale

Ultima ninsoare

Concerte în mai și iunie

15/04/2015 Comments (0) Noutati

Orșova și poveștile ei

Orșova e un oraș care pot spune că mi-a marcat existența, fiind legat puternic de tot ce înseamnă cariera mea universitară. Toate drumurile mele spre Parcul Natural Porțile de Fier au trecut, invariabil, prin Orșova, fie că a fost vorba despre țestoase, despre analizele de apă, sol, plante sau pește, despre cormorani sau activități educaționale. E firesc, centrul de cercetare în care lucrez implementează proiecte în zonă de mai bine de 20 de ani.

Eram însă la Tecuci săptămâna trecută și, proiectând filmul realizat pentru primul nostru proiect LIFE pe zonă, mi-am dat seama că Orșova, de fapt Parcul Natural Porțile de Fier, e legat cumva și de activitatea mea muzicală. Dați click pe prima parte a filmului și apoi citiți mai departe.

Pentru film aveam, evident, nevoie și de o coloană sonoră. Cum nu pricepeam prea bine cum e cu drepturile de autor etc., am ajuns la concluzia că cel mai simplu e să merg eu într-un studio și să înregistrez câteva chitări pentru a le folosi drept fundal pentru imaginile cu proiectul nostru. Și uite așa s-a născut prima mea înregistrare în studio. Cam la nivelul lui 2005, după doar un an de activitate artistică serioasă, evident că se putea mai bine, dar oricum eram mai mult decât încântat de ce a ieșit. Cele 1000 de DVD-uri s-au împrăștiat, ulterior, prin toată țara sau prin străinătățuri, sunt mulți copii care au văzut țestoasele și viperele noastre.

Au urmat multe drumuri la Porțile de Fier, mă simt ca acasă în zona cuprinsă între Baziaș și barajul Porțile de Fier, am dus mulți oameni în zonă. Am urmărit, mai de aproape sau mai de la distanță, evoluția orașului în ultimele aproape 2 decenii (se fac 18 ani în august). În 1997, erau circa 18.000 de locuitori în Orșova, la recensământul din 2011 mai erau (în acte) circa 10.000, deși mulți din ei sunt plecați prin alte zări. Acum însă a venit clipa primului concert la Orșova, așa că vineri, începând cu ora 19:00, ne vedem în sala de evenimente a Hotelului Meridian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *