Cluj papioane

Cluj: concert în Spațiu Music Pub

cronică

Cronică de concerte

04/03/2018 Comments (5) Noutati

Papioane pentru voi

proiect dacă mâine

Later update: Avem trei câștigători: Eugen, Elena și Gabriel primesc câte un papion Onore în termen de 30 de zile.

Cum am ajuns fan de papioane? Dintr-o joacă, ca orice chestie pe care o fac eu cât de cât bine. Se întâmpla în decembrie 2016, aveam acasă două papioane cu note muzicale aproape de jucărie (unul cu elastic, altul cu clemă) primite cadou cu diferite ocazii. Iar eu aveam două concerte de final de an la Ceainăria GreenTea. Și mi-am zis “și dacă le-aș purta la concerte?”. Cum la joacă nu mă întrece nimeni, de la vorbă la faptă a fost doar un pas. Astfel că în fiecare seară am purtat câte un papion la concert, lumea a fost încântată de noul look și am realizat că tocmai am descoperit obiectul meu de identitate vizuală: papionul.

De ce papioane? Pentru că se pliau foarte bine cu faptul că pe scenă, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, port cămașă și pentru că erau în ton cu statutul meu de “dom’ profesor” (mi se spune așa nu doar la universitate, ci și la fotbal cu bloggerii, și chiar pe scenă). Încercasem idei de pălării, șepci etc. dar nu mi s-au potrivit sau nu cadrau în peisaj sau nu mă simțeam confortabil cu ele. E drept, la Teatrul de Comedie l-am asortat cu joben, dar acolo mergea, că e teatru, etichetă, ce să mai…

Cluj

De atunci, am început să colecționez papioane (momentan am vreo 7 bucăți, inclusiv roz, auriu, galben, vișiniu, vreo două pe bleumarin, unul pe albastru – asta dacă vreodată vreți să îmi luați vreunul cadou) și mai ales să le folosesc ca accesoriu de scenă. Trei dintre ele sunt luate de la Onore, unele foarte mișto, care vin în cutie cu butoni și batistă (e drept, mai rar port butonii, cămășile sunt foarte pretențioase). Dacă vă uitați pe banner-ul pentru concertul de la Cluj din 15 martie (cel de mai sus), papionul roz e luat de la oamenii cu care tocmai am pus la cale un concurs pentru voi. Astfel, punem la bătaie 3 papioane pentru 3 concurenți harnici care ne răspund la următoarea provocare:

La ce vă gândiți când vedeți un om cu papion? Ce amintiri cu papioane aveți?

Aștept răspunsurile voastre aici pe blog până duminică, 18 martie 2018, ora 23:59:59. Cei trei câștigători vor fi anunțați cel târziu joi, 22 martie. Cele trei papioane le vom alege ulterior, de pe site-ul celor de la Onore.

5 Responses to Papioane pentru voi

 1. eugen butaru says:

  Cand te gandesti la un om cu un papion, te gandesti la un om vesel, cu un papion colorat, un om care transmite voie buna, pozitiva, transmite entuziasm, libertate, (daca vreau, imi pun si papion! ), optimism, incredere! Se potriveste cu stilul Mache!

  Te gandesti la un om care nu trebuie sa cante, sa faca giumbuslucuri, sa se dea peste cap, ca sa te faca sa zambesti, cu simpla lui prezenta te face sa zambesti!

  Un om deschis la dialog, un om care nu se teme sa exteriorizeze ceea ce crede! Chiar printr-un papion! sugerez site-ul Unpapion.ro! 🙂 nu stiu…..exista oare?

 2. eugen butaru says:

  amintiri cu papioane! hmm…imi amintesc cand papionul preferat mi-a ramas mic! Asta e, mai creste omul si in gat! …tare il mai admir din cand in cand, este alb, ingalbenit putin de vreme acum, si sta cuminte intr-o cutie! o gasesc mereu cand fac curat sau cand caut altceva, bineinteles, si imi amintesc cu drag de el, de nuntile unde l-am purtat, si l-am dansat, de ochii care mi-au zambit la vederea lui! 🙂

 3. Folea Elena says:

  Un papion inspira eleganta, iar un barbat cu papion are clasa! Clar profesor, intelectual, dilematic! Un papion te scoate din anonimat! Tie unul iti vin excelent!

 4. Folea Elena says:

  Amintiri cu papioane? Prima zi de gradinita a lui fi-miu, clar superb ii statea!

 5. Stefan Gabriel says:

  Hmmmm… Pe vremuri papionul era echivalentul lui Ratiu, Ion Ratiu.
  Astazi inseamna Marius Matache – ca altcineva…nu stiu sa mai poarte…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *