clorul apa nova canalizare

Canalizare și ploi torentiale în București

Fără cifra doi seriale

Seriale cu dependență

21/07/2017 Comments (0) Blog

Noaptea în Parcul Tineretului

…sau eu și locul meu de muncă. Avem un proiect cu niște transmițătoare folosite pentru monitorizare de specii, dar nu despre el vreau să vă povestesc. El a fost motivul pentru care am petrecut o noapte în Parcul Tineretului, mai precis de la 23:00 până la 06:00. Și am scris un mini-jurnal despre cum a trecut timpul, stând pe bancă, deși de obicei prin Parcul Tineretului vin să pedalez. În primul rând, a fost mai frig decât mi-aș fi închipuit, deși îmbrăcat în training, după două ore simțeam deja un pic de frig în oase, astfel că atunci când am ajuns acasă, primul lucru a fost să mă bag sub pătură. Nici vara nu mai e ce a fost… cred totuși că a ajutat la țânțari, nu ne-au stresat deloc.

Ațel Dupuș bicicliștii TransylvaNET Parcul TineretuluiParcul Tineretului nu e atât de pustiu noaptea pe cât m-aș fi așteptat, până pe la 12.00 – 01.00 fiind chiar animat. După aceea, când grosul s-a retras către case, am mai întâlnit sporadic oameni cu câini la plimbare (fie la 2, fie la 5 dimineața), grupuri de adolescenți bucurându-se de vacanță (care venind de la terase, care plimbându-se feriți de ochii părinților), alcoolici insomniaci și pet-ul lor de bere (domnul respectiv a făcut un popas de 5-10 minute aproape de noi, luând loc în fund pe alee, apoi întinzându-se confortabil direct pe asfalt), îndrăgostiți în faza de negociere sau cotropiți de romantism. Destui bicicliști somnambuli, bucurându-se de un parc doar al lor, în care pot pedala în voie. Dacă îmi iau bicicletă, acum știu când se merg la pedalat fără stresul că dai peste pietoni sau căței neținuți în lesă. 

De la terasele de lângă Polivalentă au răsunat manelele până aproape de 3 dimineața, deși eu eram la ceva distanță, lângă fântâna rotundă, de pe aleaa ce merge de la Șincai la Polivalentă. După o scurtă pauză, când am crezut că au terminat benzina, au luat-o de la capăt până pe la 5. Cumva, e mai ok, decât printre blocuri, când trezești un cartier întreg. Știu că există niște paznici, dar cred că au puncte fixe, pe noi nu ne-a întrebat nimeni de sănătate (e drept, fiind prezenți cam toată săptămâna, știau ce facem acolo) și nici în patrulă nu i-am văzut plecând.

În rest, vreo 2-3 grupulețe răzlețe de băieți de cartier ne-au aruncat câteva priviri, dar nimic de speriat, probabil doar curioși ce facem pe-acolo în miez de noapte. Dacă îți iei o lampă mică, de citit, e un loc perfect de citit toată noaptea. Sau de meditat. Noapte bună, copii! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *