Cartofi

De la tarlaua cu cartofi la punga cu chipsuri...

Ploiesti

Avem bloggeri din Ploiesti interesati de muzica folk?

24/09/2012 Comments (0) Blog

PARKing day 2012

Sunt un animal urban, fara doar si poate, agitatia Bucurestiului mi se potriveste ca o manusa, ma incarc energetic din fluxul urias din tot ce misca in jurul meu. Cu toate acestea, sunt indragostit de natura, de locuri salbatice, de locuri nepopulate, neatinse, de locuri in aer liber in general. De locuri unde nu ai grija locului de parcare, de locuri fara betoane fara sfarsit, fara claxoane, cu canapele exclusiv naturale alcatuite din covoare de iarba. Iar jobul imi acorda marele avataj de a-mi permite, ca atunci cand ma satur de beton, claxoane si stres sa evadez macar 2 zile intr-un astfel de loc.

Dar eu sunt un norocos, pentru ca pot. Sunt alte 3 milioane de oameni in orasul acesta si probabil 90% din ei nu isi permit sa faca asta. Si daca in loc sa mearga ei la iarba verde ar veni la ei? Daca brusc, printr-o magie, asfaltul parcarii din fata blocului sau s-ar transforma intr-un covor de iarba numai bun sa te intinzi pe el? Mai tineti minte sentimentul, sau au trecut secole de atunci? Cand am fost la Brasov, in week-end-ul #prinBrasovulmeu, ajungand la Cabana Plaiul Foii, am simtit o dorinta nebuna de a ma intinde pe gazonul din fata cabanei, chiar de ar fi trebuit sa platesc amenda pentru asta. Si totusi, daca in fata cladirii de birouri in care lucrezi ar rasari brusc o peluza gazonata, ce ai alege? Sa parchezi pe iarba, fara sa te intereseze altceva sau sa parchezi 1 km mai incolo, dar sa stii ca iti poti manca sandwichul ce tine loc de pranz stand direct pe iarba?

De noi depinde ca Bucurestiul sa arate mai bine, sa arate altfel, sa aibe propria lui personalitate, sa stii ca esti in Bucuresti, sa te mandresti cu el. Macar pentru o zi, ne putem transforma „covoarele de asfalt si beton” in locuri de joaca si recreere. In loc de politisti ce dirijeaza traficul, sa vezi statui umane. Orasul apartine oamenilor, nu masinilor.

PARKing Day este un eveniment organizat de RFI Romania.

PARKing Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *