Muzica, bere si prieteni

Cronica de spectator

01/07/2013 Comments (4) Blog

Din nou la Parlamentul European

Doar ca de aceasta data merg la Strasbourg, unde Parlamentul European se reuneste pentru o sedinta in plen (la Bruxelles se intalnesc comisiile si grupurile parlamentare de obicei). Asadar, saptamana viitoare voi relata de la fata locului de la o sedinta care are pe ordinea de zi mai multe subiecte interesante si anume (am ales doar cateva, sunt mult mai multe):

 • Inundaţiile din ţările Europei Centrale;
 • Închiderea Radioteleviziunii naţionale din Grecia;
 • Organizarea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014;
 • Numărul european de urgență 112: nepunerea în aplicare a rezoluției Parlamentului din 5 iulie 2011 și a articolului 26 din Directiva 2009/136/CE (mai multe despre aceasta sesiune parlamentara gasiti aici).

Parlamentul EuropeanGrupul de bloggeri din care fac parte si eu va avea mai multe intalniri cu diversi functionari de la Parlamentul European. Voi avea ocazia sa il reintalnesc pe Ioannis Darmis, seful unitatii Servicii Media si Monitorizare, pe care am avut placerea sa il cunosc la Bruxelles. De asemenea, intalniri cu ofiterii de presa ai mai multor comisii, atat cu grupul de bloggeri, dar si o intalnire privata cu  Baptiste Chatain, Ofiterul de presa responsabil pentru activitatea Comisiei pentru Mediu, sanatate publică si siguranta alimentara. Cu siguranta, dupa experienta Bruxelles, nu am nici un dubiu ca voi descoperi la fata locului si alte evenimente la care merita mers, cum a fost intalnirea de la Parlamentarium si discursul presedintelui Martin Schulz (intreaga poveste aici).

Asadar, daca va pasioneaza problematica europeana, stati pe-aproape, incerc sa transmit cat mai multe informatii, aici pe blog, pe conturile de twitter sau facebook.

4 Responses to Din nou la Parlamentul European

 1. Ioana says:

  Bravo Make! F misto initiativa si plimbarile voastre incolo! Te voi urmari, ptr ca sunt direct interesata de ceea ce se intampla la PE! Succes!

 2. Make says:

  @Ioana obiectivul e sa ii facem constienti pe cat mai multi ca e important sa mearga sa voteze la europarlamentare, pentru ca la PE se intampla lucruri ce ii afecteaza direct.

 3. D-Petre says:

  Pe cine sa mai votez ca Vadim nu mai are partid … Becali e la brutarie si EBA are alta treaba acum 🙂

 4. Make says:

  @D-Petre o prezenta semnificativa la vot ar face ca aceste personaje sa nu existe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *