Cateva articole remarcabile citite in ultima vreme

Cand pasiunea de a raspunde provocarilor iti e rasplatita...

07/05/2012 Comments (1) Blog

Patria mea infloreste, din 4 in 4 ani se primeneste!

Nu, nu m-am apucat de scris ode si nici nu am fumat din busuiocul din cadelnita. Dar dupa 2 zile de turneu, este o fraza care descrie exact ce am vazut de la malul marii pana in Baragan si din Bucuresti pana la Iasi.

Se asfalteaza drumuri care nu au vazut asfalt de la infintare, fie ca e vorba de strazi  din orase mari sau mici, drumuri comunale sau segmente de autostrada. Drumurile sunt intesate cu basculante grele care cara piatra sau nisip din cariere si balastiere. Se refac trotuare, se planteaza flori. Coincidente fericite, se finalizeaza sisteme de canalizare, alimentari cu apa sau depozite ecologice cu 1-2 saptamani inante de startul campaniei electorale.

Ce nu a fost posibil in 4 ani se intampla peste noapte. Brusc, in bugetele primariilor si consiliilor judetene se gasesc resurse financiar nebanuite. Nici nu mai conteaza ca Guvernul nu te-a pus pe lista la suplimentari de buget. Se gasesc solutii cu investitori privati dornici sa sprijine o fapta buna, fie ca se numeste “operatiunea galetile de plastic”, “mici&bere” sau “zahar, ulei si orez”.

Mass-media odata in faliment, acum e in plin avant, altfel nu pot sa imi explic cele 50 de dosare existente la CNA pentru noi posturi de televiziune, multe din ele pentru televiziuni de stiri. Primesc constant in cutia postala ziare gratuite, ca sa nu mai vorbim de Ring-ul de la metrou.

Si va mai mirati ca ma apuc sa fac versuri, precum cele din titlu. Sa inceapa campania, angajati-ne, cantam frumos, iar cand nu cantam frumos, macar cantam tare. Asteptam provincia. Primele 20 de secunde netaxabile.

One Response to Patria mea infloreste, din 4 in 4 ani se primeneste!

  1. […] Plus ca se inaugura canalizarea, ceea ce, coroborat cu ce am vazut prin tara, m-a facut sa scriu asta. Dar cu ocazia asta am descoperit ca exista locuri chiar elegante in Vama (Club D’Or), am […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *