MobileKids

Bloggerii oficiali Ziua de Mâine 2013

05/11/2013 Comments (4) Blog

Pe cine vreau la Chinezu în emisiune

Era nevoie de o emisiune precum cea pe care Cristi o realizeaza de ceva vreme deja la LookTV. Pentru că pur și simplu emisiunile de divertisment de azi se rezumă la mondenități și personajele care trăiesc aceste pseudovieți. Nu e de mirare că în ziua de azi, la televizor, rar vezi câte un om de știință, muzicieni din alte categorii decât cei comerciali, sportivi alții decât fotbaliștii. Și m-am gândit că ar fi simpatic să fac o serie de propuneri pentru emisiunea Brandu’ lu’ Chinezu.

Capello Belo EmisiuneDin lumea sportului, mi-aș dori să îl văd pe Cosmin Radu (foto sus), omul de care naționala de polo are atâta nevoie (în bazin sau lângă), fiind cel mai valoros jucător român din ultimul deceniu. Și mutându-mă către gimnastică, aș alege-o pe Sandra Izbașa, și ea un reper în disciplina sa sportivă în ultimii ani. Simona Halep ar fi o invitată excelentă pentru Cristi, dacă mă gândesc că tenisul românesc este, în acest moment, în atenția tuturor datorită performanțelor sale (6 turnee câștigate în acest an). Mi-e dor de handbal și acolo mă gândesc la Mariana Târcă sau Ștefan Birtalan. Și pentru că există și în fotbal oameni de calitate, i-aș propune lui Cristi pe tizul lui – Cristian Pustai și pe Miodrag Belodedici (foto stânga, alături de Fabio Capello și de trofeu). De Cristi Pustai nu cred că e cazul sa mai dau explicații de ce, am scris și aici de nenumărate ori, îl cunoaște și Chinezu foarte bine. Pe Miodrag Belodedici l-am descoperit cu ocazia călătoriilor alături de trofeul UEFA Champions League. E un tip modest, cu un extraordinar simț al umorului; deși la televizor pare mai taciturn, am ascultat atâtea povești despre fotbal încât efectiv m-a fascinat.

Din lumea muzicii, primul nume care mi-a venit în minte a fost Adrian Berinde. Un muzician remarcabil, ce a făcut parte din trupa Cirque du Soleil și a lansat mai multe albume excepționale (cel mai recent – Azil). Înainte de toate, artist plastic, dar și poet și regizor, un artist renascentist cum îl numea Florian Pittiș. Și dacă am zis poet, prietenul Sorin Poclitaru a făcut și el suficiente “boacăne” (a se citi cărți, CD-uri pe versurile lui, concerte etc.) încât să își justifice prezența în emisiune. Tot la muzicieni, dar din zona clasică, ar fi Alexandru Tomescu, vrăjitorul viorii. Și pentru că fac parte din lumea științei, aș face o propunere și din această zonă și anume Marius Andruh, unul din cei mai importanți oameni de știință ai României la ora actuală, un chimist de mare valoare, membru al Academiei Române.

Dacă aveți și alte propuneri, nu ezitați să le formulați și să le argumentați în comentarii.

4 Responses to Pe cine vreau la Chinezu în emisiune

  1. Christian Tonolla says:

    Dacă doresc să recomand pe cineva pentru emisiunea respectivă, acesta este Adrian Ardelean, un ziarist adevarat, atât de adevărat că a devenit incomod pentru presa centrală, dar pe lângă asta un OM cu multiple talente in fața sau în spatele camerei de filmat.

  2. Eu aș vrea să-l văd la Chinezu în emisiune pe însăși Chinezu. Dar interviurile să vină din partea bloggerilor , pe cale video, bineînțeles. 🙂

  3. apoi aș vrea să-l văd pe Marius Manole și pe ambasadorul Cehiei în România, Jiři ŠITLER, Alexandru Tomescu și Sorin Poclitaru :))

  4. […] Marius Matache 9 puncte (3+6), care a participat cu această postare. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *