Are cineva un pic de timp?

“Absolut!”-ul in teatru cu Marcel Iures

07/10/2011 Comments (7) Blog

Pentru maini intinse nu exista Zelist

Am primit ieri de la qwitter lista celor care au renuntat sa imi suporte aberatiile (smart choice, ma’ friends! uneori si mie imi e greu sa o fac). Si constatam (soc! stupoare! senzational!) ca “am avut spor la luat unfollow”. Draga de Oana spune ca “Nu conteaza lista de unfollow-uri, conteaza nr listelor in care esti bagat”. Altii spun ca important e traficul pe care il produci/generezi. Si mi-am pus intrebarea “Cine conteaza? Followerii, listele sau oamenii?”

Ma dau prin online de mai bine de 3 ani, de cand cu ForeverFolk. Am cunoscut oameni, am derulat proiecte, am facut campanii. Am schimbat idei, am luptat pentru cauze. Am scris, am promovat, am criticat.

Si totusi, dupa 3 ani de online, pot spune ca cei mai importanti sunt oamenii care mi-au oferit ajutorul fara a astepta ceva in schimb. E priceless sa poti suna pe cineva la 11 noaptea cand esti intr-o tara straina, intr-un oras care iti pare pustiu si in care nimeni nu vorbeste engleza, iar pentru asta ii multumesc lui Mihai Voiculescu ca locuieste la Brno si stie unde  e statia de tramvai de la gara. Intr-o Romanie dominata de birocrati si incuiati, exista oameni ca Oana Pasat care “merg pe incredere” cand te recomanda superiorilor pentru o colaborare cat se poate de serioasa (gen locatie gratuita pentru un workshop). De dragii din DreamTeamRO nici nu mai vorbesc, ca am ajuns deja la etapa in care ne facem si vacantele impreuna. Si sunt doar 3 exemple, cele mai recente si de care mi-am amintit “la o prima strigare”.

Asa ca un follow sau un like sunt importante, lumea iti recunoaste unele merite. La fel traficul, pentru ca asta e modul de a nu clasifica munca din online. Dar o mana intinsa cand ai nevoie e mai greu de cuantificat. Pentru maini intinse nu exista Zelist.

Sursa foto

7 Responses to Pentru maini intinse nu exista Zelist

 1. so deep so early in the morning…

  Make, esti sigur ca doctoratul acela al tau este in chimie si nu in filosofie? 😉 🙂

 2. […] ieri scriam de la Galati despre timp, azi dimineata la 6 postam din Bucuresti despre cel mai mare profit din twitter, iar acum va salut de la Alba Iulia. Miercuri a inceput aici festivalul de teatru […]

 3. Oana says:

  Hai, maaa, ca am glumit atunci. :)) Cred ca m-a luat lumea de serioasa dupa felul in care ai formulat aici.:))
  Si daca te urmaresc cele doua SuperOane cred ca e de ajuns, nimic altceva nu mai conteaza. :))

 4. Oana Pasat says:

  Multumesc si eu pentru o prietenie care din online s-a transformat intr-una offline!
  “Spune-mi cine te urmareste ca sa-ti spun cine esti!” – cam asa merge online-ul asta si atarna greu de afirmatie. Obisnuiesc sa ignor partea cu follow/unfollow dar citind mai sus cuvintele asternute de tine, am constatat ca ai dreptate, un like si un follow iti mentine echilibrul in ceea ce faci sau ce doresti sa faci. Desi unii ar considera neinteresant aspectul asta, analizand mai bine isi vor da seama de importanta lor. In schimb, e cel mai scurt/rapid mod de a fi ignorant, zeflemist etc. Dobandirea unor relatii de prietenie/tovarasie, cum vreti voi sa-i spuneti, de cele mai multe ori au avut loc in spatiul/mediul online. Multi nu dau un follow back sau simplu follow din dorinta de a nu urmari prea multi, sa fie ei mai cu mot. Exemplu luat de la insusi Zoso sau alti bloggeri care, considera ca isi umplu timeline-ul cu prostii. Dar, in unele cazuri, si prostiile acelea pot fi bune la/in ceva…E o intreaga discutie subiectul prezentat de tine, draga Make, si necesita multe randuri de comentarii 😀
  “Ei sa fie sanatosi, macar asta micu` sa traiasca…” :))

 5. make says:

  @Oana – ma scuzi ca ti-am stricat brandul de neserioasa :))))

 6. Depinde pentru ce conteaza, ce conteaza! În general cel mai important e sa ai vizibilitate si înfluenta într-o comunitate virtuala, lucruri care nu tin neaparat de trafic sau de numarul de followeri din retele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *