Cand pasiunea de a raspunde provocarilor iti e rasplatita...

De ce sunt “pentru” cand e vorba de bloggeri...

08/05/2012 Comments (2) Blog

Pentru mine, vor exista intotdeauna vocalisti si va exista Freddie Mercury

Luati-va o cafea sau un whiskey de calitate, asezati-va comod in fotoliu, dati drumul la playlist-ul de mai jos si ascultati. Doar ascultati si cititi cele cateva randuri de mai jos.

Totul a inceput de la un articol al lui Vlad pe site-ul Trupei Atelier. E unul din acele rare momente cand urasc lumea in masa (unul similar e Live8-ul cu ultimul concert Pink Floyd in formula completa). Pe 20 aprilie 1992 avea loc The Freddie Mercury Tribute Concert, la nici un an de la moartea unei din cele mai bune voci masculine din toate timpurile.

De fapt, orice epitet e incomplet pentru a-l descrie pe Freddie. Ascultati insa muzica. A fost nevoie de unele din cele mai bune voci ale lumii ca sa suplineasca un singur om: pe Freddie Mercury. Oameni pe care ii admira sute de milioane de fani: Robert Plant, George Michael, Elton John, Zucchero, Axl Rose, David Bowie, Joe Elliott, James Hetfield, Paul Young, Lisa Stansfield, Liza Minelli. Da, a fost nevoie de voci feminine sa poata compensa vocea inegalabila a lui Freddie. Voci atat de diferite pentru a descrie spectrul pe care un singur om a putut scrie istorie in muzica rock.

Somebody to love, cu George Michael, probabil cea mai reusita “inlocuire” a lui Freddie. Intreg stadionul cantand mai bine ca Elton John pe Bohemian Rhapsody. Da, pe toata durata spectacolului, publicul pare sa alcatuiasca un singur trup si o singura voce.

In loc de concluzie. Pentru ca muzica adevarata nu moare niciodata, pentru ca Freddie Mercury nu poate fi inlocuit, povestea de fata nu are un epilog.

2 Responses to Pentru mine, vor exista intotdeauna vocalisti si va exista Freddie Mercury

  1. […] mai spus-o, chiar destul de recent: Freddie Mercury nu poate fi inlocuit vreodata. Freddie va ramane unic, iar piesele Queen nu vor suna la fel de bine cu nici un vocalist, […]

  2. […] fără Freddie nu poate fi Queen. Credeți-mă, fac parte din categoria celor care consideră că Freddie Mercury va rămâne inegalabil, nu doar în Queen, ci în muzica mondială. Și nu doar ca interpret, ci ca personalitate în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *