Amestecul politicului in sport (II)

Tristetea porcului de Craciun

19/12/2012 Comments (1) Blog

Pierdut. Se declara nul, dar se vrea inapoi

La fiecare 35 de secunde, cineva îsi pierde cheia. La fiecare 34 minute cineva îsi pierde notebook-ul. La fiecare 15 secunde cineva îsi pierde un bagaj. Opriti Planeta, vreau sa cobor! Recunosc, sunt un tip imprastiat, mereu caut cate ceva, nu excelez la capitolul ordine si sunt disperat cand nu gasesc chestii importante precum chei, portofel sau telefoane, care sunt, de altfel, lucrurile pe care le verific in buzunare ori de cate ori plec.

Pe de alta parte, cand pierzi ceva, e importanta si tara unde acest lucru se intampla. Iar aici am exemplul unui coleg care, aflat intr-o delegatie in Elvetia, si-a uitat mobilul in tren. Cand a realizat asta, a anuntat autoritatile si, surpriza! Mobilul a fost gasit si depus la biroul de obiecte pierdute, apoi a rugat o studenta din Romania aflata in Elvetia pentru un stagiu sa mearga sa il ridice si sa i-l trimita prin posta. In cel mult 2 saptamani avea telefonul la Bucuresti.

Pierdut. Gasit. Returnat

pierdutCum vi se pare un birou de obiecte pierdute virtual? Chei, telefoane, laptopuri, rucsaci si cate si mai cate obiecte care se pierd. Si care poate s-ar returna, intr-o proportie mai mare sau mai mica daca ar exista datele de identificare. Iata o solutie. Toate aceste obiecte pot fi marcate cu folie autocolanta, etichete, brelocuri etc. Iar daca aveti dileme legate de asortare, sunt diferite modele si culori (foto stanga). Fiecare marker are un cod pe care proprietarul obiectului marcat il activeaza pe site. De asemenea, proprietarul poate stabili inclusiv o recompensa pentru obiectul pierdut.

Este necesar ca cel care gaseste obiectul pierdut sa intre pe site si sa introduca codul de pe marker, apoi totul decurge de la sine. Serviciul functioneaza deja în cinci state europene (Germania, Elvetia, Austria, Italia si, de acum si în România) si înregistreaza rate de recuperare de peste 90% din bunurile pierdute (se pare ca recompensa poate spori sansele considerabil).

Am gasit totusi ceva ce, odata pierdut, nici BringMeBack nu il poate aduce inapoi. Timpul. De ce? Timpul nu poate fi marcat decat cu fapte bune.

P.S. Suna bine ca slogan “Timpul e singurul lucru pe care nu il putem returna“?

One Response to Pierdut. Se declara nul, dar se vrea inapoi

  1. […] profesor Marius Matache m? întreba mai devreme dac? am scris deja despre propunerile privind componen?a noului guvern. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *