albumul Ionut Tecuceanu

Mâini întinse pentru albumul lui Ionuț (P)

Generația de Zece

21/05/2015 Comments (0) Blog

Play & Rewind

Play& RewindAnii copilăriei par așa departe…și totuși am mai multe amintiri decât din anii recenți, în care parcă am luat-o razna, făcând atât de multe. Pentru că sunt anii în care nu aveam nici o grijă, problemele se numeau o minge spartă, perechea de teniși rupți (iar!) sau un tricou pătat de fructele mâncate direct din copac. Nu știam cuvinte de genul deadline, feedback, meeting, declarația 200 sau public relations. Știam însă Baraj, Șotron, Nemțoaica, Mălai, Gropița, existau locuri sfinte precum maidanul sau curtea școlii.

play-rewind-romanian-design-week-capsule-exhibition-1306Play & Rewind este una din expozițiile ce au loc în cadrul Romanian Design Week, eveniment ce are loc până duminică, 24 mai. Cei 37 de designeri români au fost provocați de UniCredit Țiriac Banc să reinventeze joaca, jocurile și jucăriile copilăriei. Au rezultat mai multe figurine și păpuși, cuburi, mașinuțe, cărți de colorat, un șotron și multe altele. Mi-au plăcut în mod special jucăriile de lemn de la Minitremu, ce reconstituie opere ale lui Constantin Brâncuși, dar și cărțile lui Greuceanu (Maria Surducan) și Prâslea cel Voinic și Merele de Aur (Alexandru Ciubotariu).

Locația este una specială, Hanul Gabroveni (Lipscani 84-90), perioada de vizitare fiind de luni până vineri între orele 10 și 20. Expoziția va fi prezentată ulterior și la Cluj și Timișoara.

Credit foto: The Institute, unde găsiți și mai multe informații despre expoziție și despre festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *