Kurt Elling

Kurt Elling la Jazz Night Out 2015

Concerte de suflet

09/01/2015 Comments (1) Blog

Poclitaru rocker

Națiune, l-am pierdut pe Poclitaru! Nu, nu l-am pierdut prin pădure, că are GPS pe telefon și iese; în plus, e obișnuit cu pădurea de la el de la Humor, din plimbările cu Yogi. Dar există marele risc să rămână folkul fără textier (asta era o glumă, nu există suficienți folkiști la cât poate scrie Poetul), pentru că Sorin Poclitaru a trecut în tabăra rockerilor! Așa că dați play și citiți mai departe, că…EXISTĂ O EXPLICAȚIE!

Lăsând gluma la o parte, îmi crește inima de bucurie când am ocazia să povestesc de oameni care cântă, cu atât mai mult când îi cunosc. Nimic Întâmplător este cel mai nou proiect al lui Eugen Mihăescu (remember Krypton?), care îi mai include pe Costi Sandu (voce), George Costinescu – bas și Alex Neagu – tobe. Iar cea mai nouă piesă a lor, intitulată Mă confunzi, este compusă pe versuri de Sorin Poclitaru. Acum ați înțeles de unde și până unde migrația?

Eram puști când am auzit prima oară de Eugen (jumătatea anilor ’90). Începusem să descoperim Steve Vai, Joe Satriani, iar la un moment dat am auzit de un român care a scos un album care a scos un album instrumental de chitară, numit Guitaromania. Drept pentru care m-am dus la magazinul de casete al lui Puiu Crețu din Slobozia și mi l-am luat. Ținând cont de acest fapt, imaginați-vă ce a fost în sufletul meu 20 de ani mai târziu, în octombrie 2013, când l-am văzut pe Eugen în primul rând la Teatrul Excelsior la spectacolul meu și al lui Sorin, Alchimia toamnei.

Așadar, salut colaborarea rockerească Eugen Mihăescu&Nimic Întâmplător – Sorin Poclitaru și mă întorc la dat din plete (fir-ar, nu mai am plete, dar mai bine dau din cap decât să dau din umeri!) sa și ascultăm piesa cu drag mare de autori.

 

One Response to Poclitaru rocker

  1. […] musiu Sorin Poclitaru l-am cunoscut din cauza lui Make. Pentru că el este cel care mi-a tot spus despre acest bard gurist (de la Gura Humorului, nu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *