Pittiș 2019 ninge iubito

Ninge, iubito!

Premiile ForeverFolk 2019

11/01/2020 Comments (0) Noutati

Podcast

Ce mi-a mai trebuit mie și podcast, nu? N-aveam blog, facebook, youtube, instagram și toate celelalte? Sincer, nu îmi trebuia, dar mă uit în permanență în jurul meu și, la fel de sincer, văd că lumea se schimbă, modul de transmitere a informației, platformele de comunicare. Și încerc, pe cât pot, să nu rămân în urmă.

În cadrul proiectului FolkN3T ne-am propus să realizăm o serie de patru materiale audio (podcast) dedicate tinerilor artiști cu care lucrăm. Materiale care să îi ajute în primii lor pași spre o carieră muzicală, pe un drum deloc asfaltat și destul de sinuos.

Sunt materiale care existau în format text aici sau pe ForeverFolk, dar am zis să le aducem un pic la zi și să le transformăm în episoadele unei serii podcast. Vom vedea dacă voi avea energia și nervii să continui această serie (am, de multe ori, senzația că e inutil, oamenii pe care merită să îi ajuți vin ei să te întrebe, nu caută informația).

Ep. 1. Când ești tânăr, ai chef de cântat, ai talent, ai piese, dar nu prea știi de unde să apuci lucrurile, nu ai puterea financiară să îți susții cariera muzicală.

Ep.2. Participarea în concursurile de muzică folk din țară poate fi extrem de folositoare la început de carieră, dacă o faci cu măsură și calculat.

Ep. 3. Să scoți un album nu e o treabă simplă atunci când ești artist independent, fapt confirmat de numărul uriaș de oameni care au citit articolul la mine pe blog despre cum să scoți un album. Astfel că transformarea articolului și în episod de podcast a fost absolut firească.

Ep. 4. Festivalurile de folk din România, deloc puține la număr, au nevoie de o reformă substanțială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *