Daca azi…

Blogosfera – prezent si viitor

24/02/2012 Comments (2) Blog

Poezia nu moare niciodata

Stateam intr-o seara cu chitara in brate si aveam chef de compus. Si cum nu prea aveam chef de nici una din cartile de poezii pe care le detineam prin casa, m-am gandit sa fac un brainstorming online – asa ca am intrebat pe twitter daca stie cineva vreun text genial sa facem o piesa pe masura.

Evident, intrebarea era mai mult retorica, neasteptandu-ma la cine stie ce rascoala literara, mai ales ca orele erau inaintate, iar preocuparile oamenilor din online nu au parut (pana in acel moment cel putin) sa debordeze de poezie (nici la propriu, nici la figurat). Imi aduceam aminte de o intrebare a lui Cristi legata de subiect care nu facuse cine stie ce valuri, cum ar face de exemplu un concurs cu iPhone 4s premiu.

Numai ca e bine sa fii atent ce iti doresti ca s-ar putea indeplini. Am aflat ca Andra Muresanu scrie poezii (daca dati click pe numele ei, puteti accesa chiar volumul ei de poezii lansat anul trecut) si in plus a avut multe pasiuni pentru chitaristi (pacat ca nu sunt mai tanar, nu?). Am aflat, multumita Monicai Jitariuc, de Iv cel Naiv, care chiar daca nu pare (cel putin momentan) sursa de texte pentru piesele mele, e un loc cu poezie foarte activ. Andreei ii era dor de Ana Blandiana si voia Intoarcerea lui Arpagic, care insa are o metrica mai greu de pus pe muzica in 2 timpi si 3 miscari. De Valentina stiam mai demult ca scrie poezie, chiar incercam sa colaboram la o piesa. Sursa de inspiratie a serii a fost insa Oxana si poezia lui Arcadie Suceveanu, intitulata De dragul tau, care s-a si transformat in piesa si pe care cel mai probabil o voi canta la concertul din 1 martie.

Si daca nu era suficient, a doua zi am primit, in avans, cea mai noua carte si jumatate a lui Sorin Poclitaru, care va fi lansata pe 1 martie la Cluj si pe 6 martie la Bucuresti, in cadrul a doua evenimente pline de muzica folk.

Desi poate locul ei nu e in baruri sau pe strazi, poezia nu va muri niciodata. Nu atat timp cat vor exista oameni care sa o scrie si/sau sa o citeasca si sa o poarte in suflete.

 

 

2 Responses to Poezia nu moare niciodata

  1. sorin says:

    apoi bine mai scrie nea Arcadie asta….ma doare capul…nota 10

  2. […] f?cut o deosebit? pl?cere s? m? reîntâlnesc cu Chinezu, Claudiu, ?tefan ?i Make cu care nu m? mai v?zusem din luna septembrie când a avut loc […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *