Totul pentru Olimpiada, totul pentru medalii

Care e momentul tau favorit de la Jocurile Olimpice?

27/07/2012 Comments (0) Sport

Polo: AMR 2 zile

S-au pregatit 4 ani pentru aceasta competitie, ce reprezinta apogeul carierei oricarui sportiv. Iar polo-ul nu e un sport deloc usor (nu e ca si cum ai iesi in fata blocului la un polo). Dar cu siguranta este unul spectaculos, iar pentru a va convinge va invit sa urmariti un scurt filmulet realizat de mine la un antrenament al nationalei de polo a Romaniei.

Nationala de polo s-a intalnit cu Chef Florin Dumitrescu

Viata de sportiv nu e deloc usoara (canotorii stau 11 luni pe an in cantonament), iar inaintea unei competitii de acest nivel, tensiunea e maxima. Tocmai de aceea, iesirile din aceasta stare sunt mai mult decat importante. Pentru baietii care alcatuiesc nationala de polo, una din aceste ocazii a fost intalnirea cu Chef Florin Dumitrescu, pe care majoritatea il cunosc din emisiunea MasterChef. Putini stiu ca el a practicat polo, astfel ca intalnirea “intre parti” de la Izvorani, realizata la invitatia celor de la Peris, producator roman de mezeluri 100% naturale, a decurs absolut firesc.

Inceputa in bazin (vezi foto dreapta, credit foto: Cristian Tanase), ea a continuat in bucatarie, ambele parti descurcandu-se de minune in ipostaza care il caracteriza pe “adversar” (foto stanga).

Obiectivele nationalei de polo pentru Jocurile Olimpice

Ca orice participant la olimpiada, si nationala de polo si-a fixat obiectivele pentru competitia de la Londra. Astfel, cu ocazia conferintei de presa sustinute inaintea plecarii la Jocurile Olimpice, antrenorul Istvan Kovacs a declarat ca „Încercam sa câstigam oricare dintre cele patru meciuri, asta e cel mai important acum. Bineînteles, ne dorim sa învingem Marea Britanie si poate chiar si Statele Unite. Dar chiar si asa, nu le putem lua pe restul la relanti, tinând cont ca jucam împotriva unor campioni olimpici si mondiali.”

Pentru un sportiv, simpla participare este extrem de importanta la un eveniment de acest calibru, alaturi de elita sportului.„Pentru mine si colegii mei, prima participare la Jocurile Olimpice reprezinta un moment special, un motiv de mândrie si vom da tot ce avem mai bun la meciuri. Ne dorim sa ajungem în primele opt, iar de acolo speram la o clasare cât mai buna.” a declarat Cosmin Radu, capitanul echipei Romaniei.

Programul nationalei Romaniei in grupe

Romania este in grupa B, din care mai fac parte Marea Britanie, Ungaria, Muntenegru, SUA si Serbia. Meciul de debut va fi duminica, 29 iulie, impotriva tarii gazde a Jocurilor Olimpice, calificata din oficiu. Iata programul complet al meciurilor.

  • Duminica 29 Iulie, 18:20 – 19:40 România-Marea Britanie
  • Marti 31 Iulie, 11:20 – 12:40 SUA – România
  • Joi, 02 August, 19:40 – 21:00 România – Ungaria
  • Sâmbata, 04 August, 14:10 – 15:30 Muntenegru – România
  • Luni, 06 August, 15:30 – 16:50 România – Serbia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *