Emoții de Alba

Multumim, Onești!

24/11/2013 Comments (3) Noutati

Post-Slobozia, Pre-Onești

A fost o seară superbă la Slobozia, Regatul de Folk a ajuns în sufletele oamenilor, iar acesta este cel mai important lucru. Am plecat după prânz din București, însoțiți până la Lehliu de o ceață destul de supărătoare. Mama ne-a îndopat ca pe gâscani, astfel că și eu, și Radu ne-am abținut cu greu să nu adormim (mă rog, Radu nu s-a abținut așa tare). Neprevăzutul și-a manifestat și el prezența, astfel că pe la 17:15 (concertul începea la 18:30) a căzut curentul în întreaga zonă, ceea ce nu a speriat însă publicul, care s-a strâns în holul casei de cultură.

Foto Slobozia Cristi Shuca

Alături de Radu și Puiu pe scena Casei Municipale de Cultură Slobozia. Foto: Cristian Shuca

Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reușita spectacolului de joi. În primul rând domnului primar Stoica, un om care mă cunoaște de aproape 30 de ani și care a crezut în spectacolul meu și al lui Puiu. Apoi celor care au urcat pe scenă – Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Radu Tudoroiu, Aura Poterașu și, evident, Puiu Crețu. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au venit la spectacol, m-am bucurat să îi revăd pe Marius și pe Liviu, foștii mei colegi de liceu, pe Mate și pe Doinița. Multumiri Domeniile Samburesti si Aqua Carpatica, Merlot-ul a fost foarte apreciat de artiștii prezenți. Aș vrea să le mulțumesc oamenilor care au venit de departe să ne vadă – Lucian și Bogdan Marin de la București, Virgil de la Urziceni (sper că n-am uitat pe cineva).

La Onești, pentru MP3

Onești MP3Dacă astăzi eu, Sorin și Alex ajungem la Onești cu spectacolul MP3, meritul pentru acest fapt îi aparține Monicăi. Am mai spus-o, mersul la Gura Humorului, la Toamnă la Voroneț, a declanșat resortul dorinței de a se implica și mai mult în activități dedicate comunității

Haștagul oficial este #onestinfolk, iar motivația acestui fapt este multiplă. Onestin este asociația care organizează acest spectacol de muzică folk și poezie. Apoi, mi-am amintit de vorbele lui Cosmin: Important e să spui Adevărul. Astfel că “Onest în Folk” mi s-a părut foarte potrivit. Nu în ultimul rând, sper să fie începutul unei serii de spectacole de folk la Onești, iar acest oraș să intre sub zodia folkului.

MP3 include atât piese de pe albumul HOINAR prin Piața Matache (Oneștiul este orașul cu nr. 22 unde duc albumul), dar și piese pe versurile lui Sorin ce vor apărea pe albumul următor și pe care am început să le prezint în cele două spectacole “alchimice”. Aducem și cărți și albume, dăm și autografe după spectacol, pe la ora prânzului ne puteți asculta la ConnectFM povestind, așa că să ne vedem sănătoși și onești la Onești.

3 Responses to Post-Slobozia, Pre-Onești

  1. BogDan says:

    Absolut îmbucurător să aud că au mai rămas oameni în Onești. Și că mai vor și folk. E ceva la care, recunosc, nu mă așteptam.

  2. Make says:

    @BogDan eu sper sa fie doar inceputul unei serii de concerte folk la Onesti. Cine stie, poate dam startul unei revigorari a muzicii folk la Onesti

  3. BogDan says:

    Pentru revigorarea stilului acesta este nevoie de spirit. Iar spiritele sunt amputate în țara asta, imediat ce apar. Când apare unul, este mai degrabă lapidat decât ocrotit. Așa că pentru o revigorare a folk-ului, gen care chiar ar folosi oamenilor, mai ales prin mesaj, ai nevoie de oamenii la care să ajungă cu adevărat mesajul. Slabe șanse, dar baftă maximă 🙂 Măcar încerci, contează și asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *