colaborăm

Povesti cu un album HOINAR

Masterchef de Albac

21/08/2013 Comments (0) Noutati

Povesti din turneu

Stiti ca am fost plecati prin tara, asa ca m-am gandit ca ar fi frumos sa va povestim un pic cum a fost in acest mic turneu de 1800 de km, ce a inclus concerte la Medias, Sighetu Marmatiei si Arad. Despre Sighet am povestit pe ForeverFolk (partea de concerte) si in articolul despre Memorialul Victimelor Comunismului, asa ca povestea de azi se va axa pe celelalte doua orase, plus alte minuni descoperite pe traseu.

Acasa la Medias

Mai tineti minte articolul cu pachet de-acasa? Recunosc, imi era dor de Medias. Imi era dor de Feri si Anamaria, de Cristina si Cristi (Cristi nu a ajuns, avea meci dupa 2 zile, dar m-a sunat inainte de concert si punem la cale ceva frumos), de Andrada si Mircea, de Lea, Bobo si Virgil, de toti oamenii dragi din Mediaș. Imi era dor de Traube, de camerele cochete, de aerul medieval, de cafeaua pe terasa de dimineata (e incredibil ce linistit poate fi centrul orasului la acea ora), de ciorba de tarhon si painea de casa. N-am apucat sa mananc papanasi, damn!

TurneuNici in acest turneu nu am avut noroc sa cantam in Gradina de Vara, o ploaie torentiala ne-a mutat cu totul in restaurant. Gandesc pozitiv, deci e semn ca trebuie sa incercam sa cantam si anul viitor pe terasa, pana reusim. Mi-am tinut si promisiunea – Anamaria si-a primit cadoul de la concurs, n-a fost usor sa incapa in masina, dar am izbandit (foto dreapta – credit Istvan Bertalan).

Pana la urmatoarea vizita, imi va fi dor de tot ce inseamna Mediasul! Multumiri din suflet Feri si Costi pentru invitatie si ocazia de a ne intoarce acasa, la Medias.

Revelatie de turneu: Arad

Prin Arad am oprit de obicei doar noaptea in drum spre vestul Europei sau la intoarcerea de acolo. Plus un tranzit prin gara, in 1994, pentru a lua personalul catre Debela Gora, o cabanuta pierduta prin Dealurile de Vest.

Catedrala AradAm descoperit acum, din fuga unui turneu prin tara, un oras cu o arhitectura impresionanta (cel putin in zona centrala – mi-au placut Teatrul Ioan Slavici, Catedrala Romano-Catolica – foto stanga, sediul Generali si mai ales cladirea primariei), chiar daca mai sunt destule cladiri ce au nevoie de reparatie, un oras curat, cu oameni relaxati si fete frumoase (asta n-am zis-o eu, ci colegii mei de scena! sic!). Sincer, dupa aceasta vizita, mi-a crescut un pic respectul fata de primarul Falca, indiferent de alte aspecte, pare ca de oras se ocupa.

Noi am cantat in Parcul Padurice, o locatie tare simpatica, pe malul unui lac. Din nou sunet foarte bun, colegi de scena prietenosi (Daniel Pitic, Nelu Julean, Mario Florescu – un tobosar exceptional, vi-l recomand in formula Mario and the Teachers), public cald. Totul pentru o reusita in ceea ce priveste orasul cu nr. 17 pe lista HOINARa. Multumiri primariei Arad si Teatrului Ioan Slavici pentru invitatia la Zilele Aradului, sper sa avem ocazia sa mai colaboram, ca tare ne-a placut. Mai multe poze din Arad pe facebook.

In loc de incheiere, as vrea sa le multumesc lui Radu si Alex pentru zilele petrecute impreuna, peste 1800 de km, 5 zile de stat in masina, in camera, de mancat impreuna. Nu e usor, dar pot spune ca am avut parte de un mini-turneu extrem de reusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *