concerte

Primele concerte în 2018

Dorohoi și Humor în #PovestileAlchimiei

01/02/2018 Comments (0) Noutati

#PovestileAlchimiei: Mediaș și Sibiu

#PovestileAlchimiei

Mediașul e unul din orașele unde, din 2011 încoace, am cântat cel puțin o dată pe an. M-am legat iremediabil de niște oameni și dragostea lor pentru muzica folk, pentru metaforă, pentru muzica asta cu versuri multe pe care încerc să o cânt eu. Dincolo de muzică, am trăit foarte multe povești în zonă, lecții de istorie și aventuri în natură. De fiecare dată e o bucurie să mă întorc pe malul Târnavei, chit că mă opresc doar să mănânc o ciorbă de Tarhon și o porție de papanași fierți în centru, la Traube. 

Și exact acolo voi cânta vineri, 9 februarie, de la ora 19.30. Ca de obicei, îi mulțumesc lui Feri Teglaș pentru ajutorul dat, e mare lucru să știi că ai un om de încredere, care să te ajute cu orice ai nevoie. Așadar, primul concert din seria #PovestileAlchimiei are loc acolo unde am lansat prima dată HOINAR prin Piața Matache. Pot spune că Mediașul e un loc propice unor noi începuturi.

#PovestileAlchimieiSibiul e un loc aparte pentru mine, el ca atare și mai ales tot ce înseamnă zona rurală din vecinătatea sa. Vizitat prima dată în 2003, când era un imens șantier, în vederea Capitalei Culturale Europene din 2007, când am și organizat un workshop pentru 25 de colegi europeni. Un weekend la Cisnădioara, apoi multe opriri întâmplătoare.

Anul trecut am cântat pentru prima oară acolo, cu proiectul Trubadur pe Drumul Cetăților și m-am bucurat tare. Astfel că acum profit de concertul de la Mediaș și îl leg cu o apariție la Nordic Folk Pub (Str. Lungă nr. 43), sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 20.00. Dacă aveți prieteni la Sibiu, mare rugăminte să îi trimiteți la concert, tare m-aș bucura să vină oameni care nu m-au văzut cântând. Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor, rămân dator cu berea.

Sunt primele două opriri din proiectul #PovestileAlchimiei. Urmează Dorohoi (pe 23 februarie), Gura Humorului (24 februarie), apoi București (8 martie, Club Mojo). Și-apoi, ce-o mai fi, om mai vedea, vorba cântecului. Mi-aș dori tare un Cluj, pe 2 martie, dar nu prea găsim gazde. Mai căutăm. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *