Poftiti la martisoare…muzicale

Invitatii concertului de pe 1 martie

29/02/2012 Comments (4) Noutati

Premiile ForeverFolk 2011 dincolo de prima impresie

Pentru al 3-lea an consecutiv, ForeverFolk va decerna premii pentru artistul folk al anuluicel mai bun album folkcea mai buna piesa folkcel mai bun tanar artist si evenimentul anului in muzica folk.

Primele acuzatii de aranjamente au aparut la circa 12 ore dupa ce am dat startul votarii, dar fiind al 3-lea an, deja suntem obisnuiti. Ca ne plac sau nu nominalizarile, asta a iesit din votul fiecarui jurat. Cand ai 11 jurati si 10 albume aparute in anul precedent, sansele ca preferintele sa fie dispersate sunt destul de mari.

Au fost si situatii neasteptate. Prima a fost ca am primit si eu nominalizari la premii si nu e vorba de Oana sau Raluca, colegele mele din proiectul ForeverFolk, ele avand deja trasata interdictia de a ma propune pe mine. Imi imaginez ca domnul care ne-a acuzat de a favoriza componentii Gashkademiei de Folk ar fi facut atac de panica si criza de apoplexie daca ar fi vazut Bormasina sau Hai sa nominalizate la premiul de cea mai buna piesa a anului. Mi se pare normal si firesc ca eu sa nu apar in lista, atat timp cat sunt implicat in organizare. In acelasi timp, trebuie sa le multumesc pentru incredere juratilor care m-au inclus intre performerii anului 2011, semn ca activitatea mea nu a trecut neobservata.

De ce 50% din decizie apartine juriului. Pentru ca, din pacate, citind comentariile de pe profilurile de facebook ale nominalizatilor, imi dau seama ca o parte din voturi vin de la oameni care habar nu au ce voteaza.

De ce 50% din decizie apartine publicului. In primul rand pentru ca artistul creeaza pentru public. Apoi, pentru ca muzica folk a ajuns in conul de umbra in care este pentru ca marea majoritate a artistilor au considerat si inca mai considera ca sarcina lor se reduce la actul artistic, iar promovarea revine altcuiva. Pana va veti angaja un PR, va informez ca sarcina promovarii va apartine. Ca si in cazul bloggerilor, artistul trebuie sa isi formeze in jurul sau o comunitate, care sa il sustina in proiectele sale.

Se voteaza pana pe 8 martie. Decat sa ne plangem, hai mai bine sa votam si sa ne promovam favoritii.

4 Responses to Premiile ForeverFolk 2011 dincolo de prima impresie

 1. Axante says:

  Din pacate, ai dreptate….promovarea bat-o vina… eu personal, subiectiv vorbind, din cele 10 albume, nu as fi permis, ca organizator sa fie nominalizata aceeasi persoana cu doua piese pentru melodia anului…parerea mea, absolut subiectiva si deschisa…

 2. Make says:

  @Axante in anii trecuti nu a aparut problema asta pentru ca exista cate o piesa promovata de pe fiecare album. Uite, poate asta e o idee – la piesa anului, juriul sa ia in calcul ce piesa doreste fiecare artist sa inscrie, ca la festivalurile de film. Daca vor exista si Premiile ForeverFolk 2012, incercam si asta.

 3. Make says:

  @Axante in anii trecuti nu a aparut problema asta pentru ca exista cate o piesa promovata de pe fiecare album. Uite, poate asta e o idee – la piesa anului, juriul sa ia in calcul ce piesa doreste fiecare artist sa inscrie, ca la festivalurile de film. Daca vor exista si Premiile ForeverFolk 2012, incercam si asta.

 4. Cristian Buica says:

  Propun si eu un cantec si un artist.Cantecul se numeste “Poate ca maine”,iar artistul raspunde la numele Adi Gliga.Va invit sa-l ascultati (si sa-l vedeti) aici http://www.youtube.com/watch?v=6YRZk8RSES0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *