podcast Tinutul Padurenilor

Podcast

Berti La Partid anul muzical 2019

Anul muzical 2019

17/01/2020 Comments (0) Noutati

Premiile ForeverFolk 2019

Azi vă invit să votați Premiile ForeverFolk 2019, de vreo 10 sau 11 ani (nu mai țin exact minte), mă roade grija să pun lumea să voteze niște vârfuri ale muzicii folk, mai noi sau mai clasice. Dacă ar fi niște premii în bani, cred că mi-ar incendia mașina în parcare, la ce pasiuni se nasc. Dacă artiștii ar fi capabili să își capaciteze fanii în permanență ca atunci când sunt nominalizați la premii, folkul ar fi peste tot.

Invariabil, sunt dezamăgit până la lacrimi de artiști și de vot. Evident, toată lumea știe mai bine cum trebuie făcute nominalizările la Premiile ForeverFolk 2019, cine e mai bun, clar ai ceva cu cineva, nu că problema e pe la ei. Puteau fi (și) alți artiști nominalizați? Firește, dar atât am reușit să ascult și atât m-a dus capul.

M-a sunat domnul Dan Chebac să îmi mulțumească pentru nominalizarea la Premiile ForeverFolk 2019, e prima oară când am vorbit, nu ne cunoșteam și m-am bucurat. Mi-a dat mesaj și Cosmin Covei să îmi spună că ei nu sunt. Pe ei îi respect pentru că s-au manifestat public. Alții cârcotesc pe la colțuri sau încearcă să minimizeze importanța (apropo, dragi artiști, mai spun o dată, vedeți pe mâinile cui lăsați conturile de social media).

Dacă îmi pare rău că nu am nominalizat pe cineva, aceasta este Nica Zaharia, un om de un bun-simț remarcabil, care muncește din greu la capătul pământului să își producă piesele, care face facultate de muzică pentru a învăța producție muzicală. N-aveam cum să nominalizez Galbenă gutuie însă la piesa anului și albumul nu l-am văzut mai bun decât celelalte cinci nominalizate. Nici albumul lui Florin Camen nu e rău, la fel putea fi o piesă de la Maria Gheorghiu sau de la Marius Dașcău, piese prezentate chiar de mine pe ForeverFolk.

Fanii? Admirabili. Erau dezamăgiți deși abia se dăduse startul votului, banuiesc că de nominalizări. Pe de altă parte, când am cerut nominalizări, au tăcut mâlc. Iată câteva comentarii, în italic, plus comentariile mele.

  • Sunt dezamăgit, clar e ceva ce miroase urât! Ce să zic, deschideți un geam…
  • Artistii adevarati nu ii desemneaza Forever… ! Să înțeleg că Dan Chebac, Ovidiu Mihăilescu, Vasile Mardare nu sunt artiști adevărați (e drept, Vasile nu mai e);
  • Nu pot sa explic, dar mi se pare …”subtire” rau ! Sărut mâna de compliment, e singura frază în care apar și eu alături de adjectivul subțire.

Votul se încheie pe 24 ianuarie, la ora 12.00. Și chiar nu mă interesează cine câștigă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *