Sunt mai timid decat par

Parcul Natural Portile de Fier – film documentar

14/03/2012 Comments (2) Blog

Prietenii cu miresme irlandeze

Ii vezi peste tot prin lume, nu de alta, dar sunt putine colturi pe glob unde nu gasesti un Irish Pub. Iar astfel de locatii sunt oaze de veselie, au o atmosfera aparte, unde nu trebuie sa te cunosti cu cel de langa tine pentru a ciocni. Dar ca sa intelegi spiritul irlandez in adevartul sens al cuvantului, trebuie sa mergi “la ei acasa”, sa calci pe iarba aia “Irish green” de parca e pictata, sa te plimbi pe jos prin Dublin printre magazinele de suveniruri ce respira “rugby”, sa intri intr-un din pub-uri si sa bei una din sutele de marci de bere.

Dar peste tot si toate, eu m-am simtit acasa. M-am simtit inconjurat de prieteni, desi majoritatea erau oameni pe care nici nu ii cunosteam. Cand intr-o pauza a band-ului i-am rugat sa cant si eu 2 piese, nu doar ca mi-au permis si m-au incurajat sa o fac, dar doi dintr ei au ramas sa cante cu mine. Iar dupa cele 2 piese cantate, reactiile celor din pub au fost extrem de prietenoase, cu oameni care au venit la mine cu berea in mana sa ciocnim. Gerry, prietenul care ne gazduia (profesor la St. Patrick’s College Drumcondra), era atat de uimit de cat de bine m-am incadrat in peisaj incat mi-a spus “you belong here!” si ca nu ar spune nimeni ca nu sunt cel mai tipic irlandez.

So far, so good, tot ce trebuie sa retineti e Irlanda – bere – prietenie. Legatura intre ele? Guinness, probabil cea mai cunoscuta marca de bere irlandeza, care si-a propus sa transforme 17 martie – ziua Sf. Patrick, protectorul Irlandei – in The Friendliest Day of the Year (pentru cei care au facut rusa la scoala, Cea mai prietenoasa zi a anului). Pentru asta, ei au pregatit o aplicatie facebook dedicata, unde oricine poate vota, pentru ca aceasta zi sa devina The Friendliest Day of the Year. Pana in acest moment au votat circa 55.000 de oameni, dar evident Romania nu e in top, deci propun sa ne organizam si sa recuperam timpul pierdut.

Si tot cei de la Guinness sunt vinovati si de seria de evenimente ce vor avea loc in toata tara in perioada 14-17 martie, astfel ca “daca vedeti lumina si intrati” intr-un Irish Pub in perioada aceasta, sa nu va mire daca veti gasi petrecerea in toi.

Cheers!

2 Responses to Prietenii cu miresme irlandeze

  1. […] Nicu, Vlad, Make ?i blogdebere pentru contribu?ia la acest […]

  2. […] la stânga la dreapta, v? zâmbesc din spatele monitorului: Florea Cristian, Marius Matache ?i […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *