selfie Suavul demodat

Suavul demodat pe youtube

concerte

Primele concerte pe 2016

04/02/2016 Comments (0) Noutati

Primii bani din muzică

primii bani din muzică

Nu m-am apucat de muzică pentru bani și nici acum nu fac muzica pentru bani (deși câștig binișor din ea și pot spune că e al 2-lea job pentru mine). Dar dintr-o glumă pe facebook mi-a venit ideea să scriu un articol despre cum am câștigat primii bani din muzică. Se întâmpla în vara lui 1999 (cred), la terasa din fața căminului B din Grozăvești. Din aprilie eram angajat și rămăsesem pe vară în București, iar în acea seară ieșisem cu chitara să stau cu prietenii din cămin la o bere și o poveste maxim o oră, apoi să mă întorc la scris (scriam la un raport pentru un contract și aveam o groază de date de prelucrat).Plănuiam să merg inițial pe terasa din A, dar Gabi, barmanul din B, m-a “deturnat” și am rămas la el.

Am luat o bere și am început să cântăm, apoi de, artistul e răsfățat de fani, încă o bere de la Gabi, că l-am nimerit cu un Vama Veche. La un moment dat, la o masă lângă noi se așează 4 persoane (doi bărbați și două femei), în mod cert mai în vârstă decât noi. Povesteau între ei, dar din când în când trăgeau cu urechea la ce cântam noi. Păreau că au oprit la o bere după muncă, să își amintească de studenție. După ce se mai dezlegaseră limbile și intraseră în atmosferă, unul din mă întreabă “Știi Canarul de la Phoenix?”. Cum naiba să nu îl știu, visam casetele audio cu Nebunul cu ochii închiși, Canarul sau Mugur de Fluier. Evident, un semn către Gabi și încă o bere la artist, cumva masa lor se unește cu masa noastră, muzica ne unise.

Se întunecase bine afară, eu continuam să cânt, acompaniat de jumătate de terasă. Iar într-o pauză, unul din noii prieteni mă întreabă pe un ton jumătate glumeț, jumătate serios “dacă știi și un Beatles…”. Nici nu termină omul că eu și intram în Do-major pentru When I find myself in times of trouble…Let it be și 50.000 lei vechi (5 lei azi) aterizau în cutia chitării mele. Poate pare o sumă ridicolă, dar la momentul respectiv însemnau 10% din salariul meu de angajat cu studii medii la universitate (535.000 lei vechi). Și erau bani munciți (chiar dacă total neintenționat), erau primii bani din muzică.

P.S. Pe 3 martie ne vedem prima dată în acest an în București. Revin cu detalii, e teatru, e central, e cu emoții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *