Comedie

Comedie de noiembrie

proiect dacă mâine invitații

Proiect la final

11/11/2017 Comments (1) Noutati

Primii pași în industria muzicală

Aud frecvent artiști tineri sau artiști în devenire care, atunci când îi întreb cât timp alocă muzicii pe zi, dau din colț în colț. Păi, să vezi, azi nu am avut timp, că am avut treabă, azi nu s-au aliniat planetele, azi nu am avut chef. Și trebuie să vă spun, dragii mei, că dacă aveți de gând să faceți ceva cu muzica în viață, această atitudine este extrem de nocivă pentru cariera voastră. Pentru că oricât ar fi de artistică treaba, fără muncă susținută, fără implicare, nu veți reuși niciodată mare lucru, indiferent cât talent se ascunde în voi. Pentru că, nu-i așa, rămâne ascuns și nu îl va cunoaște nimeni vreodată…

Am învățat de la Dan Fințescu să mă întreb în fiecare zi: eu ce am făcut azi pentru a deveni un artist mai bun, mai cunoscut? Am învățat că zilnic trebuie să aloc măcar o oră carierei mele artistice. Cântat la chitară, compus piese noi, repetat piese, activități de promovare, planuri de marketing, proiecte noi, zilnic fac ceva pentru mine.

primii pași în industria muzicalăLa un moment dat în carieră, văzând câte greutăți întâmpină un om care vrea să facă, dar nu știe, am promis că voi scrie și pentru alții, să învețe, să facă mai puține greșeli ca mine, să le fie mai ușor. Și ori de câte ori am ocazia, pun umărul la astfel de inițiative. 

Pe 23 noiembrie, vă invităm la un workshop pe care îl consider extrem de important pentru orice tânăr care visează să urce pe o scenă mai mare decât cea de la karaoke, cu prietenii, într-o miercuri seară. Primii pași în industria muzicală este un workshop organizat în cadrul proiectului Educație și cultură prin cântec și vers, pe care îl implementez cu ajutorul Asociației Folkul Acasă În Realitate și finanțat de Primăria Sectorului 3. Încă de când am scris proiectul, am spus că pe lângă discuțiile cu tinerii din licee și premiile pe care le oferim tinerilor artiști, vreau să le înlesnim o întâlnire cu niște oameni de la care să învețe.

Anca Lupeș e un om care știe cu ce se mănâncă industria muzicală, pentru că a activat în fiecare din componentele ei – presă de specialitate, casă de discuri, organizare de evenimente, booking, management și tot așa. Și care e foarte pe gustul meu pentru că are ambiția de a educa industria (la scară macro), așa cum tot încerc și eu să educ zona folkului prin activitatea pe ForeverFolk, prin cele de pe acest site, prin workshopurile din tabăra facută cu Sorin la Gura Humorului și tot așa. Pentru că doar o branșă/industrie educată, puternică, ne face puternici, ne duce mai departe. Este omul care organizează cursuri de industrie muzicală și care a pus pe picioare prima conferință dedicată industriei muzicale românești, care anul viitor are loc în perioada 20-22 martie 2018. 

Dacă ești un artist care crezi că ai ceva de spus în showbiz, dar nu știi cu ce se mănâncă drepturile de autor, managementul artistic, comunicarea și PR-ul, merchandisingul și tot așa, e foarte importantă să îți faci timp câteva ore și să vii la workshop. Altfel, când o să vezi că ai tăi colegi vin cu idei noi, cu proiecte foarte tari, să nu ai frustrări. Să îți aduci aminte că atunci când puteai învăța gratuit (intrarea este liberă, trebuie doar să vă înscrieți și să veniți la Școala Gimnazială de Muzică nr. 5, Str. Gheorghe Petrașcu nr. 49), ai fost prea ocupat cu altele.

Pentru cei doritori, înscrierile se fac prin e-mail pe adresa contact[at]foreverfolk.com. Accesul este gratuit. Puteți veni și direct acolo, dar vă asumați riscul să nu găsiți locuri (noi rezervăm spațiul în funcție de numărul de înscriși, plus o marjă de eroare). Deși vizăm tinerii artiști, orice artist interesat este bine primit.

One Response to Primii pași în industria muzicală

  1. Adrian marian says:

    eu in fiecare zi ascult 4 ore de muzica usora de calitate nu manele ..imi plac mai ales cele cu negativul puternic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *