Cluj

Bravo, Cluj!

Simona Halep

Simona Halep

22/02/2016 Comments (0) Sport

Primul triatlon

Triatlon 1

Am avut și am un respect deosebit pentru sportivi și cred că ei merită acest lucru pentru sacrificiile pe care le presupun o carieră sportivă. Sunt un fan al sportului și, ori de câte ori am ocazia, scriu despre el și îl practic la nivel de amatori. Uneori, mă lovește curajul nebun și particip la diverse competiții, deși e clar că inima și mintea vor mai mult decât poate organismul. Dar cred că aceste ieșiri din zona de confort fac bine la minte și trup, așa că, din când în când, mai fac câte o gogomănie de-asta.

E și cazul participării mele în weekend la primul meu triatlon. Nu e ca și când sunt vreun Greg Lemond, vreun Mark Spitz sau vreun Sebastien Coe. De înotat sunt capabil să o fac pe circa 10-15 m, de alergat vreo 100, bicicleta fiind singurul domeniu din triatlon unde aș fi putut contribui cu ceva într-o ștafetă. Mai plănuisem acum ceva vreme să facem o ștafetă de boșorogi la triatlon, la Mamaia, dar nu ne-a ieșit. Cu ocazia WinterTri, organizat de aceiași inimoși prieteni de la Smart Atletic la Izvorani, Kooperativa 2.0. avea ștafetă pregătită de participare, cu Cristi Florea (alergare), Vlad Dulea (biclicletă) și Dana Dulea (înot). Numai că lui Vlad i-a apărut o cântare la Sibiu vineri seara, astfel că nu avea fizic cum să ajungă sâmbătă la prânz la Izvorani. Așa că am zis să încerc marea cu degetul și să pedalez eu pentru echipă.

Povestea participării e simplă: am fost cel mai slab biciclist din ștafete (bănuiesc, nu am verificat), am fost cel mai slab din echipa Kooperativa 2.0. (până aici, nimic neașteptat). Pe de altă parte, după o pauză de aproape 6 luni de la ultima mea pedalare (în Parcul Tineretului), am scos cam cel mai bun timp de care eram capabil (12 km în 45 min). Noroc de colegii mei care s-au descurcat excepțional și am reușit să ne clasăm pe locul 52 din 64 de echipe clasate. Am concurat alături de cicliști care păreau că asta fac pe post de job (după prestație, echipament și alura), în timp ce eu am fost clar cel mai pufos biciclist din ștafeta triatlonului.

Mulțumiri colegilor de echipă că au contribuit decisiv la evitarea lingurii de lemn, mulțumiri organizatorilor pentru răbdarea avută cu noi, cei mai leneși, dar și pentru organizarea excelentă și traseul superb pentru biciclit. Experiența a fost interesantă, fără doar și poate.

Sponsorii WinterTri: BCR, Ciuc, Fundația EMAG, Skoda, Barilla, FELT, PowerBar, Ateliers de Fleur, Castelli

triatlon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *