Proiect nou: Jazz Culture

Written by on 31/08/2013 in Proiecte - 5 Comments
Antonio Meneses

Niciodata nu am reusit sa fiu oportunist in proiectele in care m-am implicat, cele mai mari reusite le-am avut atunci cand am luat totul ca o joaca si efectiv m-am jucat cu chestii serioase (fara ca asta sa insemne ca nu am facut tot ce am putut pentru proiectele respective). Iar online-ul nu face exceptii. Am inceput cu ForeverFolk, in iunie 2008, pentru simplul motiv ca nu exista nici un site de folk si nevoia era evidenta. Dupa 5 ani, multe investitii (financiare, dar mai ales umane), inca mai lupt alaturi de colegele mele pentru promovarea unui gen ignorat de 90% din mass-media.

Pe Daniela am cunoscut-o in 2011, cu ocazia primului Acoustic Bloggers, desi suntem amandoi slobozeni (mai mult ea, de fapt, ca eu am plecat de ceva ani). Am colaborat foarte bine, a reusit sa imi suporte felul de a fi (ceea ce nu e deloc usor) si asta a contat foarte mult in luarea deciziei de a ma implica intr-un nou proiect online legat de muzica. Evident, n-am reusit nici de aceasta data sa aleg o nisa comerciala (un dance, un blog de lautarie etc.). Pentru ca Daniela e mare fana si ascultatoare inraita de jazz, ne-am gandit ce am putea face pentru promovarea acestui gen muzical, si el putin promovat in Romania. Si pentru ca fanii adevarati nu doar spun, ci fi fac ceva pentru genul pe care il iubesc, asa s-a nascut Jazz Culture. Am rugat-o pe Daniela (in calitatea ei de Mare Sef de Trib) sa spuna in cateva cuvinte despre proiect.

Jazzculture.ro este o publicatie online care isi propune sa promoveze jazz-ul si blues-ul romanesc, precum si cel de peste hotare, ca fenomene culturale. Gandit ca un proiect cultural, Jazzculture.ro s-a nascut dintr-o necesitate: aceea de a aduce mai aproape de iubitorii genului un fenomen muzical prea putin sustinut in Romania si de a deveni, deopotriva, o platforma online de sprijin pentru artistii care consacra jazz-ul si blues prin compozitiile lor, precum si o platforma educativa pentru publicul larg. Aceasta initiativa are ca scop si crearea unei perspective inchegate si coerente asupra scenei muzicale romanesti de jazz si blues.

Jazz Culture - Festivalul George EnescuNu o sa va spun prea multe despre ce veti gasi acolo, evident chestii despre jazz – informatii despre concerte, festivaluri, lansari, recenzii de albume si alte cele. Ca si in cazul ForeverFolk, am pastrat o portita deschisa pentru lucruri frumoase si care merita mentionate (ca o fi teatru, ca o fi muzica clasica – vezi de ex festivalul Enescu, ca o fi orice altceva merita promovat). Evident, momentan inca mai experimentam, mai luam la pila, mai periem. Si mai evident e ca asteptam feedback-ul vostru. Orice sfaturi, sugestii si reclamatii sunt bine primite, daca sunt constructive si au rolul de a imbunatati ce facem noi acolo. Tot ce pot sa va promit e ca vom incerca sa facem sa fie bine pentru jazz si pentru cultura in general.

Sa aveti o toamna frumoasa!

PS Ne gasiti si pe facebook

About the Author

Doctor in chimie, cercetator in chimia mediului. Cantautor folk. Redactor-www.ForeverFolk.com, co-fondator www.roconferinte.ro si blogger.

5 Comments on "Proiect nou: Jazz Culture"

  1. Radu Oncescu 01/09/2013 at 13:02 ·

    Arată bine Marius. Dar pentru Facebook, la poza de profil, aș sugera să puneți și logo-ul JC (favicon-ul de pe site) și Jazz Culture dedesubt.

  2. Daniela 01/09/2013 at 15:23 ·

    Mulțumiri pentru sugestie, Radu. E foarte binevenită. :)

Trackbacks for this post

  1. Caut bloguri şi siteuri despre cultură • Chinezu
  2. Pasiune și necesitate | Jazz Culture
  3. All that Jazz | Căutător de povești

Leave a Comment