Tarziu, domnule Roger Waters…

Dilema Veche 2013 (I)

31/08/2013 Comments (5) Blog

Proiect nou: Jazz Culture

Niciodata nu am reusit sa fiu oportunist in proiectele in care m-am implicat, cele mai mari reusite le-am avut atunci cand am luat totul ca o joaca si efectiv m-am jucat cu chestii serioase (fara ca asta sa insemne ca nu am facut tot ce am putut pentru proiectele respective). Iar online-ul nu face exceptii. Am inceput cu ForeverFolk, in iunie 2008, pentru simplul motiv ca nu exista nici un site de folk si nevoia era evidenta. Dupa 5 ani, multe investitii (financiare, dar mai ales umane), inca mai lupt alaturi de colegele mele pentru promovarea unui gen ignorat de 90% din mass-media.

Pe Daniela am cunoscut-o in 2011, cu ocazia primului Acoustic Bloggers, desi suntem amandoi slobozeni (mai mult ea, de fapt, ca eu am plecat de ceva ani). Am colaborat foarte bine, a reusit sa imi suporte felul de a fi (ceea ce nu e deloc usor) si asta a contat foarte mult in luarea deciziei de a ma implica intr-un nou proiect online legat de muzica. Evident, n-am reusit nici de aceasta data sa aleg o nisa comerciala (un dance, un blog de lautarie etc.). Pentru ca Daniela e mare fana si ascultatoare inraita de jazz, ne-am gandit ce am putea face pentru promovarea acestui gen muzical, si el putin promovat in Romania. Si pentru ca fanii adevarati nu doar spun, ci fi fac ceva pentru genul pe care il iubesc, asa s-a nascut Jazz Culture. Am rugat-o pe Daniela (in calitatea ei de Mare Sef de Trib) sa spuna in cateva cuvinte despre proiect.

Jazzculture.ro este o publicatie online care isi propune sa promoveze jazz-ul si blues-ul romanesc, precum si cel de peste hotare, ca fenomene culturale. Gandit ca un proiect cultural, Jazzculture.ro s-a nascut dintr-o necesitate: aceea de a aduce mai aproape de iubitorii genului un fenomen muzical prea putin sustinut in Romania si de a deveni, deopotriva, o platforma online de sprijin pentru artistii care consacra jazz-ul si blues prin compozitiile lor, precum si o platforma educativa pentru publicul larg. Aceasta initiativa are ca scop si crearea unei perspective inchegate si coerente asupra scenei muzicale romanesti de jazz si blues.

Jazz Culture - Festivalul George EnescuNu o sa va spun prea multe despre ce veti gasi acolo, evident chestii despre jazz – informatii despre concerte, festivaluri, lansari, recenzii de albume si alte cele. Ca si in cazul ForeverFolk, am pastrat o portita deschisa pentru lucruri frumoase si care merita mentionate (ca o fi teatru, ca o fi muzica clasica – vezi de ex festivalul Enescu, ca o fi orice altceva merita promovat). Evident, momentan inca mai experimentam, mai luam la pila, mai periem. Si mai evident e ca asteptam feedback-ul vostru. Orice sfaturi, sugestii si reclamatii sunt bine primite, daca sunt constructive si au rolul de a imbunatati ce facem noi acolo. Tot ce pot sa va promit e ca vom incerca sa facem sa fie bine pentru jazz si pentru cultura in general.

Sa aveti o toamna frumoasa!

PS Ne gasiti si pe facebook

5 Responses to Proiect nou: Jazz Culture

  1. Radu Oncescu says:

    Arată bine Marius. Dar pentru Facebook, la poza de profil, aș sugera să puneți și logo-ul JC (favicon-ul de pe site) și Jazz Culture dedesubt.

  2. Daniela says:

    Mulțumiri pentru sugestie, Radu. E foarte binevenită. 🙂

  3. […] pentru că tot vorbim de Make, hai să vă raportez despre noua lui ispravă, una excelentă, care intră instant în binoclul meu 2.0: jazzculture.ro. Înţeleg că Daniela […]

  4. […] în gât, îmi doresc să fiu unul dintre acei copii. Şi, ca oricare alt copil, să fiu “împinsă” de la […]

  5. […] de ce salut cu mare drag noul proiect muzical din onlien: JazzCulture, pus la cale de colegul Marius Matache şi de simpatica Daniela […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *