Gashkademia la Mignon

Gashkademia la Mignon

Gashkademia Lecții Mignon

Lecții Mignon(e)

30/10/2014 Comments (0) Noutati

Proiecte muzicale

Când vine vorba de proiecte și idei de colaborări, sunt cel mai deschis om. Altfel nu aș fi fost și chimist, si folkist, și cercetător, și blogger, și fotbalist și nu aș fi lucrat și în radio. Și mi-am păstrat această deschidere și când vine vorba de muzică, fiind deschis colaborărilor de orice fel. Iar dacă pentru unii sfârșitul anului e un prilej de concluzii, vă anunț că eu sunt plin de elan și mă gândesc să încep mai multe proiecte muzicale.

Cel mai important dintre proiecte – noul album

Da, așa cum anunțam și pe facebook, am început înregistrările la noul album. Partenerul numărul 1 este Victor Panfilov, un om care mă uimește cu câtă muzică știe, cu ideile sale, cu tactul său pedagogic (nene, poți să te faci profesor oricând!). La el în studio pur și simplu te simți bine, nu îți dai seama că ai muncit decât seara, când după 10 ore în studio, ești stors de energie. După ce am tras chitările și vocile ghid ale celor 12 piese (hai că asta cred că e informație în premieră!), a venit la rând Vova Sergheev, toboșarul ales pentru proiect (tot de Victor, evident!). Are o energie fantastică, trăiește muzica la maxim și poți citi pe fața lui bucuria de a cânta. S-a lipit imediat de piese, de parcă le cântase ani de zile, spre încântarea lui Victor, bucuros de alegerea făcută.

Nu mă grăbesc în nici un fel cu albumul, nu cred că va apărea mai devreme de primăvara lui 2015. Dincolo de partea de studio, sunt foarte multe necunoscute de ordin administrativ la mijloc și până nu se vor rezolva, nu mă agit cu lansarea. Acest album trebuie să fie pentru mine un pas înainte față de primul. Altfel, muncesc degeaba pe scenă, în studio și în birou.

Spectacole de toamnă în București

La ce să vă așteptați în această toamnă? La multe surprize. Prima cred că a fost spectacolul sub numele de Gashkademia de Folk, de luni, 3 noiembrie, primul după mai bine de 4 ani. Dacă va fi singurul sau vor mai urma, doar timpul și publicul pot spune. Apoi, în decembrie, vă așteaptă un concert foarte personal, de foarte aproape, într-un spațiu total neconvențional, cu niște reguli stricte, dar de bun simț, tot un pas în direcția educării publicului.  Cu niște piese pe care nu le-ați ascultat demult (da, scot arhiva de la naftalină!), cu niște piese noi, cu niște coveruri care îmi plac la nebunie, dar pe care nu le cânt decât acasă. La momentul oportun, vă dau detalii. Plus cel puțin un spectacol la Mignon (pe 17 noiembrie cântă Maria Gheorghiu acolo, astfel că în decembrie mai sunt 2 spectacole – pe 1 sau 2 decembrie și pe 15 decembrie – să vedem dacă mai sunt și alți folkiști interesați, dacă nu, mi le asum pe ambele, evident, alături de niște invitați speciali cu care deja am vorbit să se pregătească). Iar mâine am o întâlnire cu niște oameni tineri și talentați din lumea teatrului, dacă înțelegeți unde bat….să ne țineți pumnii, ne dorim să iasă bine, poate fi un început bun sau un eșec prematur.

Prin țară sunt deja bătute în cuie concertele de la Suceava, La Fierărie, și cel de la Bistrița, din Class Cafe (Bistrița e o premieră, dacă aveți prieteni acolo, dați-le de știre că vine artistul). Mai sunt ceva discuții, dar până nu văd, nu cred. Dar se anunță un sfârșit de an interesant, zic eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *