Noua Emisiune TV

Risipa de apa

23/09/2013 Comments (2) Blog

Putin despre Viena

Aeroportul din Viena este unul din cele mai bine organizate pe care le-am vizitat in ultima vreme: “birouri” cu priza pentru dispozitivele electronice, Internet gratuit, un fel de “paturi” sa te poti odihni, preturi decente la magazine, foarte aerisit. Se ajunge usor si, in functie de buget, mai rapid sau mai agale in si din oras (CAT face circa 15-20 min pana in centru). Au o sumedenie de tipuri de bilete, transportul in comun e foarte bine organizat, un bilet pentru 72 de ore costa in jur de 14 euro, dar exista si varianta de 2 sau 8 zile. Daca sunteti pusi pe muzee si alte cele, Vienna Card e si el prezent. Si daca am zis muzee, aveti ce vedea in capitala Austriei, care e aproape un muzeu in aer liber, plina de cladiri superbe.

In materie de gastronomie, evident ca exista snitel si apfelstrudel. Dar nu ezitati sa incercati si cateva haiducii pe strada, iar in capul listei se afla un kasekrainer si o inghetata de la Zanoni&Zanoni. E probabil una din cele mai bune inghetate mancate de mine vreodata, incercata prima oara in 2000. Anul asta am incercat mango&pepene galben, dar au cateva zeci/sute de arome (1,3 euro o cupa, 2 euro – 2 cupe si tot asa – 2 cupe inseamna deja o inghetata serioasa!).

Am stat la Hotel Post (ati ghicit, e chiar langa o posta!), situat la 2 minute de mers pe jos de Schweden Platz. Micul dejun excelent, bogat, cam inghesuiala in restaurant, chiar si la 8 dimineata, dar am gasit de fiecare data loc. Apropos de loc…camera mea single (501) este cea mai mica incapere in care am stat vreodata si tineti cont ca am stat 6 ani in Grozavesti. Maxim 10 mp (probabil doar vreo 9), cu tot cu baie. Curatenie exemplara, mai ales in baie, deci am fost multumit. Si nu a fost deloc ieftina!!

Desi vecini, desi vorbesc aceeasi limba, intre austrieci si nemti e o mare diferenta. Oamenii sunt mult mai calzi, mai prietenosi, mai relaxati as spune. De altfel, Viena e un oras in care te cotropeste o stare de bine, de normalitate. Conferinta a fost gazduita de Technische Universität Wien, a caror cladire centrala arata superb, localizata in Karlsplatz, astfel ca faceam maxim 20 min din camera de hotel pana in sala de conferinta.

Se spune ca prima iubire nu se uita niciodata. Austria e prima tara vizitata, demult, in 1999, situatie in care m-am indragostit iremediabil. Si de care nu ma voi satura vreodata, indiferent ca vorbim de Viena, Salzburg sau crestele Alpilor. Nici cand stau mai mult in camera de hotel decat pe strazile ei.

2 Responses to Putin despre Viena

  1. Experienta mea vieneza a fost placuta anul trecut si, totodata, una in care am avut ce vedea. Merita cateva plimbari.

  2. Make says:

    @Madalin E imposibil sa nu iti placa orase ca Viena, Paris sau Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *