Ce nu imi place la Medias

Proiecte finantate din fonduri europene si impactul asupra…mea

22/08/2012 Comments (4) Blog

Queen si Jessie J: pro sau contra?

Am mai spus-o, chiar destul de recent: Freddie Mercury nu poate fi inlocuit vreodata. Freddie va ramane unic, iar piesele Queen nu vor suna la fel de bine cu nici un vocalist, oricat de bun (Paul Rodgers, de exemplu, este un vocalist urias, vezi Free, vezi Bad Company).

N-am reusit sa vad live ceremonia de inchidere in totalitate (recunosc, am adormit), astfel ca am ratat momentul de mai jos.

QueenAm auzit insa a doua zi voci (exemplu aici) care comentau ca a fost nepotrivit, ca nu avea ce sa caute Jessie J langa Queen. E dreptul fiecaruia sa aiba o opinie, fiecare din noi e liber sa ii placa sau nu un gen muzical.

Dar tocmai pornind de la aceasta premisa, va spun sincer ca mie mi-a placut momentul, iar daca l-as fi vazut live sau chiar pe stadionul Olimpic (foto dreapta – unde, by the way, am fost prezent la o sesiune atletica la olimpiada) mi-ar fi placut  si mai tare.

Trebuie sa fii un artist urias ca sa ai deschiderea sa incerci un moment ca acesta. Iar Brian May si Roger Taylor indeplinesc aceasta cerinta. Jessie J este prezentul muzicii britanice (mie imi place foarte mult in varianta acustica – vezi aici si aici), Queen au intrat in istorie demult. Iar imbinarea celor doua etape mi se pare macar reusita.

P.S. Vazandu-l pe Brian May incaruntit complet (are 65 de ani), mai ca mi-au dat lacrimile.

4 Responses to Queen si Jessie J: pro sau contra?

 1. Raluca Duta says:

  Si eu sunt dintre aceia care cred ca Jessie J nu ar fi trebuit sa urce pe scena la momentul acela. As fi vazut pe cineva mai clasic asa, poate tot o tipa, dar nu ea. Plus ca a mai avut si o topaiala dubioasa.

  As fi vazut-o in locul ei pe Sophie Ellis Bextor 🙂

 2. Make says:

  @Raluca intre Jessie J si Brian May sunt “decat” 41 ani diferenta, deci o discrepanta intre cele doua nume clar exista (apropos de topaiala). Gandindu-ma la ce facea Freddie in concerte in materie de show, cat alerga si sarea, nu mi se pare absurda nici copila. Dar tocmai de-aia am intrebat, sa vedem ce cred altii 😀

 3. Tocmai asta era ideea pe care doream sa o evidentiezi: Queen a intrat in istorie, Jessie J este doar prezentul, o parte din prezent.

 4. Make says:

  @Madalin experimentele fac parte din viata unui artist. Unele reusesc, altele nu. Nu imi imaginez ca Jessie J devine noua voce Queen, dar o piesa Queen featuring Jessie J as experimenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *