Cum sa scoti un album

Organizatii studentesti – pentru studenti au ba?

18/01/2013 Comments (0) Noutati

HOINAR la radio

A inceput tavalugul, au inceput emotiile. Azi la ora 11.00 se vandusera 24 din cele 120 de bilete puse in vanzare. Apropos de bilete, o sa anunt permanent pe evenimentul de pe facebook cate bilete mai sunt, sa stie lumea cum sa se pozitioneze. Iar pana voi ajunge sa lansez albumul si in alte orase decat Bucuresti si Medias, am zis sa caut cai de a ajunge la urechile ascultatorilor pe calea undelor.

Coperta 1Astfel, am inceput sa trimit discuri catre putinele radiouri FM din tara care mai difuzeaza acest gen muzical. Primul disc l-a primit Mircea Hodarnau de la Radio Ring Medias, cu ocazia lansarii discului pe 3 ianuarie. Un disc a ajuns la Bistrita, la Florin Sasarman,  care realizeaza emisiunea Diligenta de Bizant la Radio Cluj. De asemenea, a ajuns la Radio Horion Craiova, unde in fiecare luni seara puteti asculta emisiunea Danei Lita, intitulata Folk de Seara, unde ma veti asculta si povestind despre album pe 21 ianuarie. Astept vesti si de la Dan Vana, organizatorul Taberei Folk, care avea la un moment dat o emisiune de folk la Radio Craiova.

Si pentru ca m-am intalnit cu domnul Ducu Bertzi sa vorbim de un posibil proiect, sunt sanse ca piesele de pe album sa fie difuzate si la Omul cu Chitara de pe Radio Romania Actualitati, in fiecare vineri seara. Si daca tot vorbim de radiouri unde voi povesti despre album, pe 25 ianuarie, de la ora 22:00, voi fi prezent la Radio Romania Cultural, la Emisiunea Chef de Vorbe, alaturi de Daniela Vasile, loc unde am combatut mai bine de 1 an.

De ce? Din mai multe motive. Muzica trebuie sa circule, sa ajunga la ascultatori, mai ales in cazul unui prim album. In acest fel, lumea incepe sa se intrebe “ce-i cu flacaul asta cu muraturile, mopul, zmeii?”. Iar daca oamenii cer, atunci apar si concertele. Apoi, posturile de radio FM sunt obligate sa raporteze ce difuzeaza catre UCMR-ADA, iar asta inseamna drepturi de autor si deci recuperarea intr-o mica masura a investitiilor. Nu va ganditi la vreo suma fabuloasa, sumele sunt infime in cazul folkului. Dar ganditi-va ca in cazul unei piese ca Vara nu dorm, difuzata de 4 ori pe zi de 500 de posturi de radio timp de 90 de zile produce deja venituri semnificative.

De altfel, Radio Romania Actualitati are mai multi oameni care inca mai difuzeaza muzica folk: Titus Andrei, Mihai Cosmin Popescu, Liviu Zamora, Florin-Silviu Ursulescu, Stefan Naftanaila si cu siguranta discuri vor ajunge si la ei. La fel, la Radio Iasi la Emil Raducanu. Dar daca mai stiti posturi de radio locale care difuzeaza muzica necomerciala, va rog sa postati comentarii si eu voi incerca sa iau legatura cu ei si sa le transmit si discul meu, dar pe viitor si alte discuri cu muzica folk. Pentru ca, repet, muzica trebuie sa circule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *