9 burse doctorale

Concert pe 14 februarie

04/02/2011 Comments (1) Noutati

Ramai cu bine, Jimmy…

Imi vine destul de greu sa cred ca peste cateva ore merg la inmormantarea lui Jimmy Zarnescu, Alexandru pe numele oficial, unul din oamenii reprezentativi ai Cenaclului Flacara, fiind band-leader-ul trupei ce ii acompania pe majoritatea artistilor ce urcau pe scena.

L-am cunoscut personal pe Jimmy in august 2010, la Tabara de folk de la Calafat si am avut placerea si privilegiul sa stam 2 seri la povesti, plus cateva povestioare diurne, din perioada Flacara sau a celei in care a stat in strainatate. Am descoperit un personaj savuros in povesti si foarte dornic sa discute cu generatia tanara (si nu ma refer la mine, ci la oamenii cei mai tineri din tabara – cu Roxana, violonista trupei Descantec, a “dialogat” muzical pret de o ora, scriind partituri cu ea sau acompaniindu-se reciproc).

Alexandru Zarnescu – Dor de Eminescu

Din pacate, Jimmy nu a mai apucat sa isi scoata albumul pe care trebuia sa il editeze cu Electrecord. Dar poate cineva reuseste sa obtina materialul si sa il scoata pe piata. Jimmy merita acest efort minim, iar muzica romaneasca ar avea o colectie de piese de valoarea indubitabila.

One Response to Ramai cu bine, Jimmy…

  1. […] This post was mentioned on Twitter by C. Dan D., Marius Matache. Marius Matache said: #peblog Celui care a fost Alexandru Zarnescu: Ramai cu bine, Jimmy… http://bit.ly/hwZSc3 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *