Robbie

Robbie F…ing Williams

Live pe plajă

Sâmbătă ne vedem Live pe plajă

21/07/2015 Comments (0) Blog

Reclame pe youtube

youtube

Youtube e primul loc unde caut atunci când vreau să ascult o anumită piesă. Șansele să nu fie pe youtube sunt minime spre nule, dacă nu e pe youtube nu există (exagerez, evident!). Deja și pe mobil e prima variantă când vreau să arăt cuiva o piesă anume (mai ales una cu mine). Dar acum vin și vă întreb: câți din voi urmăriți reclamele de pe youtube (dintre piese) sau câți dați click pe bannerele care apar acolo?

Știu, pe toți ne enervează publicitatea, atât la TV, cât și în online, fie că vorbim de ziare, de bloguri, de postările sponsorizate pe facebook sau de canale youtube. Din păcate, publicitatea este sursa de venit pentru creatorii de conținut, indiferent de forma acestuia. Câți din noi am plăti pentru a citi ziarul online? Eu mi-am propus ca măcar de 2 ori pe lună să îmi cumpăr Gazeta Sporturilor, varianta print (am scris aici de ce).

Revenind la youtube, pentru artiști, pentru vloggeri, pentru toți cei care postează conținut pe acest canal media, acele inserții publicitare înseamnă o mică plată pentru munca lor. Câțiva eurocenți la fiecare clip urmărit. Evident, dacă ești harnic și ajungi la milioane de vizualizări pe fiecare clip, se strâng ceva bănuți, încep ofertele de proiecte speciale. Dar până acolo e muncă grea și lungă.

Așadar, data viitoare când vă gândiți să dați “skip” reclamei care vă perturbă audiția pieselor favorite pe youtube, amintiți-vă că ea este, la o altă scară, echivalentul biletului la concert sau a banilor dați pe album. Vă invit, cu această ocazie, să vă abonați la contul meu de youtube, sunt multe chestii de ascultat pe acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *