Ce melodie va place mai mult?

Ce am mai scris pe www.ForeverFolk.com (1)

22/09/2009 Comments (0) Noutati

Reincepe sezonul de cantari

Cand mi-a spus o prietena ca showbiz-ul nu e de mine, ca n-am stofa de “om din showbiz”, pentru ca asta presupune o doza mare de calitati (cu sau fara ghilimele) non-artistice pe care eu nu le am, am strambat din nas. Stand stramb si judecand drept insa, am constatat ca are dreptate. Succesul in showbiz este conditionat si de noroc, being in the right place at the right moment, conjunctura, dat din coate, relatii, capacitatea de a calca sau nu pe cadavre, iar coborarea pe panta imoralitatii poate merge pana departe (uitati-va cate “artiste” danseaza mai mult decat canta si cate din ele au ca principal atu fizicul si nu asa cum ne-am fi asteptat corzile vocale).

Sunt putini oamenii din showbiz pe care actul artistic si “urcatul pe scena” nu i-a schimbat, care si-au pastrat coloana vertebrala. Si cred ca asta ma roade mai mult decat a nu fi invitat la un festival sau la un concert. Dar consider ca fata de ei am marele avantaj de a nu depinde financiar de muzica, astfel ca placerea artistica nu este acoperita de stresul financiar. Iar cand ma uit la unii “colegi de breasla” (ghilimelele se refera la mine, pentru ca eu nu ma consider ca apartinand acesteia) ce au ajuns dupa “ditai cariera muzicala” (30 de ani de cantat in teorie), atunci chiar nu vreau sa fiu in aceasta bransa.

Si pentru ca de ceva vreme nu am mai apucat sa scriu (deh, am compensat cu scrisul pe www.ForeverFolk.com), va mai spun ca m-am indragostit. Muzical, bineinteles! Si, culmea, de grupuri! Toate de folk, toate din Romania! Intr-o ordine aleatorie, sau mai bine, ca sa nu fac vreo nedreptate, alfabetica, Cantos (sarumana, sa traiti, la aparat baby-sitter-ul Marei :-)), Fox Studis (cu care a durat vreo 2 ani sa ne cunoastem, de cate ori veneau ei in Bucuresti, nu eram eu si tot asa) si Nu Acum. Toate cele trei grupuri pot fi gasite, ascultate si vizionate pe youtube, deci, bagati un search acolo si veti descoperi muzicieni de valoare, tineri, care isi vad linistiti de treaba, desi nu beneficiaza de notorietatea de care ar merita. Va recomand: Nervi de toamna de la Cantos, Nu te-ai priceput de la Fox Studio si Elegie de la Nu Acum. Oameni care nu danseaza cand canta, dar canta. Oameni cu voci, buni instrumentisti, cu piese “lucrate”, cu armonii vocale de exceptie.

Ca ultima informatie, pe 13 octombrie voi canta din nou in Club 100 Crossroads, deci sezonul de toamna incepe de unde l-am incheiat in vara. Cu siguranta nu voi urca singur pe scena, copiii talentati abia asteapta sa cantam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *