Saschiz si Rupea

Frânturi de Bucovina

08/01/2014 Comments (3) Turism

Revelion la Cluj

Sunt oameni care în august (ca să nu zic martie) știu deja unde petrec revelionul. Eu nu sunt unul din ei, asta e clar. Și, ca de obicei, pe 1 decembrie cel mai devreme, încep să îmi întreb cercul de prieteni “ce facem de revelion?”. O fac eu, pentru că, în baza lor, ne-am trezi pe 27 decembrie căutând un loc prin București pentru a petrece noaptea dintre ani (mamă, ce șablon am băgat…). Ceea ce s-a și întâmplat de câteva ori. Uneori nimerești bine, într-un loc cu oameni simpatici, amabili și cu o petrecere pe cinste. Alteori poți avea surprize destul de neplăcute – ori mâncarea nu e pe gustul tău, ori colegii de revelion au alte preferințe decât tine și tot așa.

Anul trecut am fost la Mediaș, la Hotel Traube, unde am avut parte de o experiență delicioasă (chiar peste așteptări aș spune). Astfel că și anul acesta trebuia să găsesc ceva pe măsură. Inițial, voiam la Sibiu, la Continental Forum, dar anumite conjuncturi nedorite ne-au împiedicat să luăm o decizie până în jur de 20 decembrie. Unde să mai găsești locuri în data aia în zonele turistice consacrate? Valea Prahovei și Rucăr – Bran ieșeau din discuție din start, iar la Mediaș ar fi fost prea mult chiar și pentru mine.

În 2011 petrecusem câteva zile din vacanța de vară la Cluj și am fost găzduiți de Hotelul Tulip Inn – Sunny Hill, situat undeva pe Feleac, la intrare în Cluj, într-un cartier rezidențial (Str. Făgetului). Am fost foarte mulțumiți de condiții, așa că am zis hai să vedem ce ofertă au de revelion. Oferta era 240 lei pentru seara de revelion (doar masa festivă) sau 290 lei cu o noapte de cazare inclusă. În București, orice masă festivă de revelion la restaurant ar fi costat minim 300 lei (nu vorbim de vreun restaurant de fițe, unde sumele vehiculate erau de 600 – 1200 lei/persoană). În condițiile în care vorbim de un hotel catalogat la 4 stele (eu aș zice un 3+), pachetul cu 3 zile de cazare, mic dejun (31 dec, 2 dec) și masă de revelion a costat 430 lei de persoană. Mai mult decât rezonabil consider eu.

photo 3

Pe 31 decembrie am bântuit prin Cluj, fie pentru cafea, fie pentru plimbări (am revizitat cele două catedrale) sau pentru a ne revedea prietenii localnici rămași în urbe. Vremea însorită a contribuit la o ultimă zi a lui 2013 agreabilă. Petrecerea de Revelion a fost și ea mai mult decât în regulă, cu mâncare bună și în porții decente (atât cât să mănânci pe săturate și fără să te tragi pe mâini de prea mult), muzică pe toate gusturile, ceea ce ne-a ținut pe baricade până pe la 4:30.

Pe 1 ianuarie, după ce am “făcut ochi”, am plecat într-o mini-excursie până la Beliș. Zona este foarte frumoasă, drumul e frumos, dar cam prost dacă veniți pe malul lacurilor de pe Someș și mai bun dacă veniți prin Huedin, dar nu la fel de spectaculos. Am vrut să mâncăm la Beliș, dar doamnele/tovarășele de la complexul de acolo nu au fost chiar serviabile, semn că România se va îmbogăți prea curând din turism. Complexul arată exact ca pe vremea împușcatului, iar comportamentul angajaților a fost pe măsură, așa că ne-am întors să mâncăm în Cluj. Și cum facebook-ul are și el părțile bune, am acceptat invitația unei colege de generală să ne dregem la o ciorbă și un grătar la Casa Ardeleană (demisol/subsol magazin Sora).

Catedrala ClujPe 2 am plecat către Mediaș, unde urma ediția a 2-a a festivalului Porc Bun. Despre ea, într-o poveste viitoare. Concluzia după un revelion la Cluj este că ar trebui să încercați un astfel de sejur în orașe pe care nu le-ați alege neapărat cu acest scop, mai ales dacă aveți și ceva prieteni în orașele respective care să vi se alăture. Sunt convins că și Timișoara, ca să dau doar un exemplu, s-ar preta la o astfel de experiență.

3 Responses to Revelion la Cluj

  1. Cristi says:

    Hei Make, ce colega de generala ai in Cluj? 🙂

  2. Make says:

    Salut, Cristi, Gabriela Hoinaru (actualmente Roman) – ea si sotul ei au Casa Ardeleana 🙂

  3. Salut Marius! Citind de 2 ori postarea am reuşit să-mi dau seama dacă totuşi ” te-ai cinstit cu ceva de revelion” :)) Ei bine, m-am lămurit când am observat paragraful: “după ce am făcut ochi”. În sfârşit, oricum ai avut un revelion mai bun ca mine. Baftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *