munte social media

Ne vedem la Social Media Summer Camp

HeyDay Fest 2016

HeyDay Fest 2016

22/05/2016 Comments (0) Blog

RFI

Albumul Alchimie mi-a oferit ocazia de a colabora cu foarte mulţi oameni şi în timp vă voi povesti despre fiecare dintre ei. Astăzi însă aş vrea să mulţumesc public pentru colaborare postului de radio RFI (Radio France International), unul din partenerii media ai albumului.

Legătura s-a făcut cred că prin 2014, prin intermediul Andreei Pietroşel (Pietricel pentru prieteni), când am primit o invitaţie în emisiunea doamnei Mihaela Dedeoglu. Am descoperit atunci un alt fel de radio, cu o anumită etichetă, cu o altă linie decât cele unde ajunsesem până atunci.

MM RFIÎn toamna lui 2015, tot Andreea (ce mă făceam eu fără tine?) îmi povesteşte de Vali Panduru şi emisiunea RFI 360, cu concerte live fie în studio, fie la Hanul Gabroveni, cu multă muzică românească. Iar după lupte seculare, am „descălecat” la sediul din Aviator Zorileanu chiar cu primul meu single de pe Alchimie, În visul meu. Cu Vali a fost chimia perfectă, dovadă că ne-am mai întâlnit de vreo trei ori în studioul RFI, ultima oară chiar înainte de lansare. Vali ştie muzică, îşi face temele, îţi ridică mingi la fileu să spui lucruri importante pentru proiectul tău, e un jurnalist de muzică alături de care nu simţi când trece timpul (şi la prima întâlnire ştiu că mi-a turuit gura, nu glumă!).

Aşa că mi-am dorit RFI ca partener media la album, iar colaborarea ulterioară mi-a dovedit că nu m-am înşelat. Spot al lansării timp de o săptămână, de trei ori pe zi, articole pe site şi o colaborare relaxată, firească.

Odată cu parteneriatul, am început să ascult tot mai mult RFI, pe de-o parte datorită ştirilor mult mai in extenso faţă de alte posturi, pe de altă parte din dorinţa de a asculta muzică franţuzească, foarte puţin prezentă la alte radiouri. Aşa am descoperit emisiunile specializate, cum e Tânăr în Europa sau Planeta verde, care mă interesează prin prisma activităţii de cercetare a mediului şi a omului implicat în proiecte europene. Există însă şi emisiuni de analiză economică (Esenţial), agricultură (Rural) sau sănătate (Sănătatea FM), dar şi emisiune de jazz (că tot scriu eu des despre tot felul de concerte) sau de călătorii.

RFI este disponibil în FM în şase oraşe din România – Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94 FM), Sibiu (89 FM), Cluj-Napoca (91.7 FM), Timişoara (96.9 FM) – şi Chişinău (107.3 FM). De asemenea, poate fi ascultat şi online pe www.rfi.ro sau prin intermediul aplicaţiei mobile disponibile pe Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *