Zucchero

Zucchero – pase peste fileu

Gregory Porter

Gregory Porter – Let it be

20/11/2016 Comments (0) Blog

Robert Glasper Experiment – Smells Like Teen Spirit

Smells Like Teen Spirit e una din piesele din adolescența mea, de pe vremea când trupele din Seatlle – Pearl Jam, Soundgarden și mai ales Nirvana – produceau o adevărată revoluție în rockul american cu sound-ul lor. Trebuie să spun că nu am fost un mare fan Nirvana până la apariția faimosului concert din seria Unplugged la MTV. După aceea am văzut muzica lor cu alți ochi, pentru că mi s-a părut că au reușit foarte bine să rescrie piesele lor pentru varianta acustică.

Astăzi însă vreau să vă prezint o versiune nouă a piesei, din zona jazz, în rubrica mea de Transpoziții muzicale. Este înregistrată în versiunea de pian și contrabas de Robert Glasper, un domn cu două premii Grammy la activ pentru albume și încă vreo trei nominalizări pentru best performance. Un avangardist, care pe 4 octombrie a cântat, alături de alți câțiva muzicieni, la Casa Albă, în cadrul evenimentului South by South Lawn, un festival de o zi ce a reunit creatori și inovatori din artă și tehnologie.

Robert GlasperPe Robert Glasper îl puteți urmări live pe 28 noiembrie la București, la Sala Radio, iar pe 29 noiembrie la Cluj, la Auditorium Maximum. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim. Mai multe detalii găsiți pe site-ul TwinArts, organizatorii evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *