
Ar trebui sa adaugi in header si “blog fara diacritice”. Asta ar fi o schimbare, intr-adevar! 🙂
Eu am incercat acum ceva timp sa fac selectii (si chiar ma duceam cu ele afara), dar imagineaza-ti supriza mea cand am observat ca selectiile mele erau amestecate intr-o singura masina. Atunci am renuntat (poate am facut rau). Zilele trecute insa, eram la Piata Victoriei, in centrul Bucurestiului, si am vazut un om al strazii (nu stiu daca exista un termen mai corect) care scotea gunoaiele din toate cosurile (mici si mari) de gunoi de pe strada si le aranja in pungi separate; si se tot plimba cu pungile de la un cos la altul. Si m-am gandit : “uite la el ce face! Ce are de gand cu ele?!” Doua secunde mai tarziu mi-am dat seama ca ceea ce face el (chiar daca face asta DOAR pentru cei cativa banuti pe care mai tarziu ii va da pe alcool si tigari) se numeste reciclare si poate acel om al strazii recicleaza intr-o zi mai mult decat multi dintre noi. Inca nu am reinceput sa colectez selectiv, sau sa imi duc plasticele si hartiile in locurile speciale de reciclare, dar imaginea “Homeless-ului reciclator” a fost o lectie.
[…] cum am scris ?i într-un comentariu la articolul lui Marius Matache, poate cea mai important? lec?ie in materie de colectare selectiva ne-o pot da oamenii str?zii. […]
@Oana lectiile vin de unde nu te astepti,de multe ori. am mai auzit de exemple de genul celui mentionat de tine, de aceea am si spus ca sunt multe disfunctionalitati in sistem. si totusi, odata si odata trebuie sa luam taurul de coarne de undeva.
[…] ca e important (ca blogger) sa transmiti un mesaj, dar si mai important sa actionezi in directia punerii lui in practica, m-am gandit sa va arat ce […]
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
9 Comments
Domnule cercetator, noi clujenii trebuie sa mai muncim nitel, poate poate reusim sa introducem Clujul pe lista oraselor Dumneavoastra dragi si desigur si pe lista oraselor care colecteaza selectiv :)).
“blogosfera poate fi motorul mediatic al schimbarii unei mentalitati tare paguboase”
Am râs.