mingi handbal naturalizare

Mingi în școli

Bilanț Olimpic Flacăra

Bilanț Olimpic la RFI

27/07/2016 Comments (0) Sport

România pregătită de Rio

Rio

Rio de Janeiro va găzdui, după cum bine știți, ediția 2016 a Jocurilor Olimpice de Vară, iar asta înseamnă multe emoții pentru sportivii români calificați acolo. Am participat miercurea trecută la evenimentul organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român chiar pe esplanada din fața sediului. Și sunt trei lucruri petrecute acolo despre care vreau să vă povestesc neapărat.

Prima descoperire a serii a fost Evanghelie Zappa, un om despre care, ca iubitor de sport și om născut în Bărăgan, mă simt vinovat că am știut atât de puține lucruri. De ce? Pentru că a avut o contribuție importantă la renașterea olimpismului modern, chiar înaintea lui Pierre de Coubertain (mai multe puteți citi în articolul senzațional al lui Mădălin Sofronie din Adevărul) și pentru că a avut moșie la Broșteni, în județul Ialomița, la câteva zeci de km de Slobozia. În cinstea sa, COSR a dezvelit un bust chiar în fața sediului de lângă Arcul de Triumf.

Tot atunci a fost lansată și aplicația Team România, a cărei realizare a fost coordonată de colegii mei din Kooperativa 2.0., iar asta mă face foarte mândru de ei. Cu ajutorul ei puteți fi la curent în permanență cu ce se întâmplă cu sportiviii români la Rio, puteți urmări programul competițiilor sau vedea palmaresul României la fiecare ediție precedentă a Jocurilor Olimpice în parte. Aplicația este disponbilă atât în App Store, cât și din Google Play (dacă folosiți Android). Iată un film de prezentare a aplicației.

Ca de obicei la astfel de evenimente, când văd atâta “aur olimpic” (indiferent că au fost medaliați doar cu argint sau bronz, ei rămân campionii de aur ai României), mă apucă emoțiile de nu mai știu de mine. Laura Badea, Ionela Târlea, Violeta Beclea, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Camelia Potec sunt doar câțiva din marii campioni ai României prezenți la evenimentul de miercuri seară. Ei sunt cei care ne-au învățat cu performanțe remarcabile în sport și din acest motiv m-am hotărât să dau o mână de ajutor sportului românesc. Începând din această sâmbătă (n.a. 30 iulie), un pic după ora 10:00, ne auzim la RFI cu emisiunea Bilanț olimpic. Revin în zilele următoare cu mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *