Pod de bere spre Dublin: To Arthur!

Vreau sa fiu blogger oficial la Cluj Arena (II)

27/09/2011 Comments (2) Blog

Romanie, tu stii ca unii au facut-o din nou?

Ar fi fost culmea ca dupa cat “scandal” am facut aici pe blog pentru Let’s do it, Romania! sa nu ies sambata, 24 septembrie 2011, la curatenia generala. Dar DreamTeamRO nu poate sta deoparte cand vine vorba de pus mana, astfel ca, dupa ce am vazut meciul Romaniei cu Anglia de la Cupa Mondiala la Rugby, ne-am luat in primire zona de actiune din partea comandamentului Let’s do it, Romania! de la Selgros Berceni.

Zona de actiune: balta Mamina, comuna Berceni. Stefan cu juniorul, Chinezu, Claudiu, Toma, Claudia, Ancuta, Ruxa si subsemnatul ne-am apucat temeinic de treaba pentru a extermina cele 5 mormane de gunoaie pe care le-am primit in grija. Astfel ca cei 94 de saci s-au umplut in circa 2 ore.

Nu stiu la ce s-ar astepta cineva sa gaseasca pe marginea unei balti dintr-o zona rurala, dar parte din zona metropolitana a Bucurestiului. In primul rand, multe gunoaie lasate pe marginea baltii de pescari. Si sa nu credeti ca doar la vedere, sa le poti strange cu usurinta. Nu, le mai aruncam si in stuf/iarba inalta din apropiere, sa nu se vada, ca e urat sa vii la pescuit si sa stai printre gunoaie, in stuf nu le vede nimeni. Sau, daca ne e lene, direct in balta! Ce, pestii aia pe care vrem sa ii pescuim nu stiu sa ocoleasca PET-urile si conservele?

Pe de alta parte, fiind intr-o zona rurala, nu prea te astepti sa gasesti pe camp mormane de recipienti de sticla de 0.33 L de marca premium de bere si doze de Dr. Pepper. In plus, si ambalate in saci de gunoi, dar abandonate acolo de suficient mult timp incat acum sa fie pe jumatate ingropate. Incercam doar sa spun politicos ca oamenii de la tara inca stiu sa respecte pamantul, pentru ca de pe urma lui traiesc de multe ori. Dar proprietarii de vile aparute peste tot in jurul Bucuresti-ului nu au nici macar un dram de bun simt. Daca noi, de pe 1 km patrat (exagerez, a fost o suprafata mai mica) am strans 94 de saci, faceti socoteala ce inseamna la nivel de Romania – 237.500 km patrati.

Dominsoarelor si domnilor, a fost o onoare sa fac parte din echipa alaturi de voi. Oops! We did it again! sau, ca sa inteleaga toti, am facut-o din nou! Romanie, oare cati din copiii tai stiu asta?

2 Responses to Romanie, tu stii ca unii au facut-o din nou?

  1. […] Marius Matache: Romanie, tu stii ca unii au facut-o din nou? Tweet Share […]

  2. […] do it, Romania! eram in turneu prin Bucovina si nu am reusit sa ies la curatenie. In 2011 insa, am iesit alaturi de colegii din DreamTeamRO si am promovat (pe alocuri indarjit) actiunea pe blogurile pe care activez. In 2012, m-am gandit sa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *